İzmir alev alev: Karşıyaka'daki yangın yerleşim yerlerinde

İzmir’in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Karatepe mevkisinde perşembe günü akşam saatlerinde çıkan yangında alevler, yerleşim yerlerine ulaştı. Ekiplerin söndürme çalışmaları yoğun bir şekilde sürüyor. Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, yangının 3 kişinin piknik amaçlı yaktığı ateş nedeniyle çıktığını söyledi.

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Karatepe mevkisinde perşembe günü akşam saatlerinde çıkan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

1kapak-004.jpg

Hızı saatte 60 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle söndürme çalışmalarında güçlük yaşanırken, alevlere takviye ekiplerle saat 13.30 itibarıyla 5 uçak, 15 helikopter, 46 arazöz, 10 su ikmal, 4 dozer ve 4 yer ekibiyle müdahale ediliyor.

9862702.jpg

Zübeyde Hanım Mahallesi’ndeki TOKİ binalarından birine sıçrayan alevler apartmanda yangına neden oldu. Ekipler müdahale etti.

BAKAN YUMAKLI YANGININ ÇIKIŞ NEDENİNİ DUYURDU

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangının 3 kişinin piknik amaçlı yaktığı ateş nedeniyle çıktığını söyledi.

1kapak-004.jpg

Yumaklı, Türkiye'nin yangınlarla mücadele eden Yunanistan'a destek amacıyla yolladığı uçaklar ve helikopterin dün sabah itibarıyla geldiğini bildirdi.

Bakan Yumaklı, orman yangınlarıyla ilgili İzmir Yamanlar'da 3 kişinin arandığını, İzmir Ödemiş'te 2, Bolu'da 4 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

BAKAN YERLİKAYA: 900 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yangının yerleşim yerlerini tehdit etmesi sebebiyle AFAD, jandarma ve polis koordinesinde Karşıyaka ilçesinde 800, Bayındır ilçesinde ise 100 vatandaşın tahliye edildiğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İzmir’de meydana gelen orman yangınlarına müdahale çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Karşıyaka ilçesinde yangının yerleşim yerlerini tehdit etmesi sebebiyle AFAD, jandarma ve polisimizin koordinesinde; Sancaklı mahallesinde 170 , Doğançay mahallesinde 500, Zübeyde mahallesinde 50, Onur mahallesinde 80 olmak üzere toplam 800 vatandaşımız, Bayındır ilçesinde ise 100 vatandaşımız tahliye edilmiştir. Yangından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

TAHLİYE EDİLEN EV SAYISI 87

Yamanlar mevkisinde tahliye edilen ev sayısının 87 olduğu belirtildi. Yanan ev sayısının ise 16'ye çıktığı kaydedildi. Tahliye edilen iş yeri sayısı ise 45 olup dumandan etkilenen vatandaşların dışında herhangi bir ciddi yaralanma olayı ve can kaybı yaşanmadığı kaydedildi.

29 KİŞİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Sağlık Bakanlığı, yangından 78 vatandaşın etkilendiğini, 29 vatandaşın tedavisinin devam ettiğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İzmir'de meydana gelen orman yangınından 78 kişi etkilenmiştir. Hastanelerimizde 29 kişinin tedavisi devam etmektedir. Vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz. Bölgeye 10 ambulans, 3 UMKE timi ve 42 sağlık personeli görevlendirilmiştir. Yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" ifadelerine yer verildi.

4dfh44hdf.jpg

Öte yandan itfaiyenin de 600'e yakın personeli, ilçe belediyelerinin desteği ve 30'un üzerinde yangın söndürme aracıyla söndürme çalışmalarına destek verdiği bildirildi.

Alevler, Bayraklı ilçesine ulaştı. Bayraklı'daki Onur Mahallasi 7372 Sokak'taki evlerin bir bölümü tahliye edildi, bazı evlerin yandığı görüldü.

dhfdhdh4.jpg

İzmir Valisi Süleyman Elban, Karşıyaka ilçesinde devam eden orman yangınına yakın bölgelerdeki bazı evlerin tahliye edildiğini, bölgede saatte 80 kilometreye ulaşan rüzgarın da hava araçlarıyla müdahaleyi zorlaştırdığını söyledi.

df85hdfh.jpg

İZMİR VALİSİ ELBAN: RİSK BÜYÜK ÖLÇÜDE AZALDI

İzmir Valisi Süleyman Elban, Karşıyaka İlçesi’nde Yamanlar Mahallesi’nde çıkan yangında riskin büyük ölçüde azaldığını açıkladı. Elban, “Can kaybı ve yaralımızın olmaması en büyük tesellimizdir” dedi.

Süleyman Elban, İzmir’in Karşıyaka ilçesindeki yangına ilişkin saat 19.30 sıralarında yaptığı açıklamada, “Yamanlar Mahallesi’nde çıkan yangınının enerjisi iyice düşmüş, risk büyük ölçüde azalmıştır. Can kaybı ve yaralımızın olmaması en büyük tesellimizdir” ifadelerini kullandı.

1kapak-005.jpg

İzmir Valisi Elban’ın açıklaması şöyle:

“Karşıyaka ilçesi Yamanlar Mahallesi’nde çıkan yangınının enerjisi iyice düşmüş, risk büyük ölçüde azalmıştır. Can kaybı ve yaralımızın olmaması en büyük tesellimizdir. Orman, AFAD, Polis ve Jandarma güçlerimiz ve TOMA araçları, itfaiye, belediye araçları ile personeli ve diğer tüm birimlerimizle bölgeye hızlı bir şekilde müdahale edilmiş, vatandaşlarımızın güvenliği sağlanmıştır. Yangından etkilenen vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılamak ve herhangi bir aksaklığa mahal vermemek için gerekli tüm tedbirleri almış bulunuyoruz.

Bu zorlu süreçte, dayanışma içinde olmanın ve birbirimize destek vermenin önemini bir kez daha görüyoruz. Tüm vatandaşlarımızı, bu tür felaketlere karşı daha dikkatli olmaya ve yangın güvenliği konusunda bilinçli davranmaya davet ediyoruz. Bu yoğun mücadelede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bir daha böyle felaketlerin yaşanmamasını umut ediyorum. Tekraren tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun.”

BELEDİYEDEN KAPATILAN YOLLARA İLİŞKİN AÇIKLAMA

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda yangın sebebi ile trafiğe kapatılan yolları paylaştı:

  • Doğançay Mahallesi ile Sancaklı Mahallesi’ne gidilen yollar trafiğe kapatılmıştır.
  • Yeni Girne Caddesi üzerinden Zübeyde Hanım Mahallesi’ne gidişler kapatılmış olup Otoyola zorunlu istikamet verilmektedir.
  • Baş Pehlivan Karaali Caddesi üzeri tenis kortları istikametine doğru trafik akımı kapatılmıştır.
  • Bayraklı Toki'ler 6. Etap’da yangın konutlara ulaşmış olup bu istikamete giden yollar kapatılmıştır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN