Hatay'da denizde akıntı faciası: 5 kişiden 2'si hayatını kaybetti

Hatay'da denizde akıntı faciası: 5 kişiden 2'si hayatını kaybetti

Hatay'da denize giren 5 kişi, güçlü akıntının etkisiyle boğulma tehlikesi yaşadı. Denizde akıntıya kapılan 5 kişiden 2'si hayatını kaybetti.

Hatay'ın Arsuz ilçesine bağlı Büyükdere Mahallesi sahilinde denize giren 5 kişi akıntıya kapıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, acil müdahalede bulunarak kişileri tedavi altına aldı. Ancak, yapılan tüm çabalara rağmen 2 kişi hayatını kaybetti. Diğer 3 kişinin durumu ise stabil olarak bildirildi.

Hatay'ın Arsuz ilçesine bağlı Büyükdere Mahallesi sahilinden denize giren 5 kişi, bir süre sonra çırpınmaya başladı.

Sudakilerin akıntıya kapıldığını gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye 112 Acil Sağlık, Sahil Güvenlik ve polis ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin çalışmasıyla denizden çıkarılıp ambulansa taşınan 5 kişi, çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Tedaviye alınanlardan 2'si müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

AKINTIDAN KORUNMA VE GÜVENLİ YÜZME ÖNERİLERİ

Deniz akıntılarından kaynaklanan boğulma vakalarını önlemek için bazı tedbirler almak önemlidir. Özellikle güçlü akıntıların olduğu bölgelerde yüzmekten kaçınılmalı ve cankurtaranların bulunduğu plajlar tercih edilmelidir.

Akıntıya kapılma durumunda, paniğe kapılmadan kıyıya paralel yüzmek ve akıntının etkisinden kurtulduktan sonra kıyıya yönelmek gerekiyor. Ayrıca, uyarı levhalarına dikkat etmek ve denizde tek başına yüzmemek de önemli tedbirler arasında.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN