Gün geçtikçe genişliyor! Çevredeki ağaçları bile kuruttu: Köylüler panik içinde: Böyle giderse duman edecek

Gün geçtikçe genişliyor! Çevredeki ağaçları bile kuruttu: Köylüler panik içinde: Böyle giderse duman edecek

O ilimizde korkunç manzara gün geçtikçe büyüyor! Çevredeki ağaçları da kurutuyor. Merkeze sadece 2 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Köy halkı rahat uyku uyuyamıyor. Asılsız haberlerle endişeler gittikçe büyüyor, böyle giderse duman edecek...

Bu yaz birçok ilimizde endişeye neden olan obruklar Karaman iline de sıçramıştı. Bahçede oluşan dev obruk her geçen gün büyüyerek diğer ağaçları da kurutmaya başladı.

Karaman’ın Akçaşehir beldesinde elma bahçelerinde oluşan ve giderek genişleyen obruklar, bölge halkını endişelendiriyor. Akçaşehir Belde Belediye Başkanı Soner Yeşildaş, belde merkezine sadece 2 kilometre mesafede bulunan elma bahçesinde meydana gelen obruğun her geçen gün büyüdüğünü ve bu durumun bahçedeki ağaçların kurumasına neden olduğunu açıkladı.

KARAMAN’DA OBRUKLAR ARTIYOR

Yeşildaş, Karaman'ın Konya’nın Karapınar ilçesine yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta olduğunu hatırlatarak, Karapınar'da sıkça karşılaşılan obrukların artık Karaman sınırlarına da yayıldığını belirtti.

Karaman'da oluşan obruklar yöre halkını tedirgin ediyor

YÖRE HALKINDA KORKU HÂKİM

Bölgede yaşayan halkın büyük bir korku içerisinde olduğunu vurgulayan Yeşildaş, "Obruğun oluştuğu 2022'den bu yana bölgemizde obruk sayıları çoğaldı. Bu oluşumlar bizleri de korkutuyor. Herkes ne zaman çökecek korkusu yaşıyor. Buraya 5 kilometre mesafedeki Ambar köyü yakınlarında da büyük obruklar oluşmaya başladı. Bu korkular nedeniyle asılsız haberler çıkmaya başladı. 'Obruğa traktör düştü.' ihbarı gibi asılsız telefonlar alabiliyoruz." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN