Görüntüsüyle Mescid-i Aksa'yı andırıyor! Depremde yıkılmıştı, halk el ele verdi yeniledi: Son halini gören inanamıyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde büyük hasar gören Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde inşa edilen yeni Ahmet Yesevi Camii, altın sarısı kubbesi ve zarif çinileriyle görenleri mest ediyor...

Cemaatin maddi ve manevi destekleriyle yeniden inşa edilen cami, Mescid-i Aksa’ya benzer mimarisiyle dikkat çekiyor.

CEMAAT EL ELE VERDİ, CAMİ AYAĞA KALKTI

Depremin vurduğu Çankaya Mahallesi’nde yer alan Ahmet Yesevi Camii, ağır hasar aldığı için yıkılmıştı. Asrın felaketinin yaralarını sarmak amacıyla, bölgedeki vatandaşlar caminin yerine yeni bir ibadethane inşa etmek için kolları sıvadı. Devlet desteğinin yanı sıra cemaatin gönüllü katılımıyla yürütülen çalışmalar sonucunda büyük ölçüde tamamlanan cami, ihtişamlı yapısıyla bölge halkının gurur kaynağı oldu.

Hatay'da altın sarısı kubbesi ve çinileriyle Kubbetü's-Sahra'yı andıran cami, mest ediyor

Cami imamı Abdulsamet Kodalak, yeni caminin inşasında cemaatin fedakarlığının büyük rol oynadığını belirterek, “Depremlerde çok vakit kaybetmeden manevi değerlerini ayağa kaldırmak için camilerin ayağa kalkmasını gerektiğini düşündük. Bu yüzden yeni cami yapmaya karar verdik. Yeni cami yapmak için proje çizerken kanayan yara olan Mescid-i Aksa aklımıza geldi. Neden olmasın diyerek hayal ettik. Allah lütfetti ve ikram etti. Hayallerimizin peşinde koşmamızı gerektiğini söyledi. Mescid-i Aksa görünümlü yeni bir cami yapmaya karar verdik. Cemaatimizden Allah razı olsun. Hiçbir destek almadan kendi desteklerimizle yapmaya karar verdik. Cemaatimiz maddi ve manevi olarak bütün imkanlarını seferber etti. Camimizin ibadete açık ve resmi olarak açılmasını bekliyoruz. Buraya önceden gelip dua edenler ağlayanlar oldukları için bizi etkiliyorlar. Camimizin Kabe kapısı ve Mescid-i Aksa’ya benzeyen kubbesi cemaatimizi de etkiliyor” dedi.

Hatay'da altın sarısı kubbesi ve çinileriyle Kubbetü's-Sahra'yı andıran cami, mest ediyor

ALTIN SARISI KUBBE KİLOMETRELERCE UZAKLIKTAN GÖRÜLÜYOR

Yeni Ahmet Yesevi Camii’nin en dikkat çeken özelliklerinden biri altın sarısı kubbesi. Bu ihtişamlı kubbe, kilometrelerce uzaktan bile fark edilerek adeta bölgenin simgesi haline gelmiş durumda. Caminin inşaatına katkı veren gönüllülerden olan Halil İbrahim Varsın, “6 Şubat depremlerinde Ahmet Yesevi Camisi çok ağır hasar aldı. Deprem sonrası cami cemaatimizle birlikte projeleri çizdik. Filistinli kardeşlerimize destek manasında ve farkındalık yaratmak açısından cami projesini Mescid-i Aksa’ya benzetip inşaatını çok iyi şekilde tamamladık. Camimizin inşaatı tamamlanmak üzeredir. Mahalledeki vatandaşlar tamamen gönüllü olarak çalışmakta olup gençler ve yaşlılar hafta sonu veya hafta içi günleri gelip caminin inşaatında çalışarak inşaatı tamamladılar. Maddi karşılık beklemeden kimisi geldi kalbini verdi kimisi geldi gönlünü verdim. İman oldukça imkan da oldu. Cami içi inşaatı tamamlandı ibadeti açıldı. Sadece bahçe düzenlemesi kaldı” dedi.

Hatay'da altın sarısı kubbesi ve çinileriyle Kubbetü's-Sahra'yı andıran cami, mest ediyor

Mescid-i Aksa görünümlü caminin inşası için Kütahya’da gelen cini ustası Hüseyin Cingöz, “Kırıkhan’daki Mescid-i Aksa’ya benzeyen caminin yapım için Kütahya’dan geldik. Caminin çiniliğini yapıyoruz. İnşaat çok iyi gidiyor. Caminin görünümü çok güzel harika oluyor” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN