Fındıkta Karadeniz’e rakip çıktı! Karadeniz’den alıp kendi bahçesine dikti: Yiyen orada yetiştiğine inanmıyor, daha lezzetli

Karadeniz gezisi sırasında fındık fidelerini alıp kendi memleketinde yetiştirmeyi denedi. Denemesi başarılı sonuçlanınca 6 dönümlük arazisinde fındık yetiştirmeye başladı. Yiyenler orada yetiştiğine inanmıyor...

Karadeniz Bölgesi'ne gezi için giden Adanalı bir vatandaş fındık fideleri aldı. Kendi bahçesinde yetiştirmeyi denedi. Olduğunu görünce koca arazisine dikti, şimdi hasat ediyor.

Adana’nın Feke ilçesine bağlı Gedikli Mahallesi'nde yaşayan İbrahim Gün, Karadeniz gezisi sırasında aldığı fındık fidanlarını memleketine getirerek sıra dışı bir deneme gerçekleştirdi. Bin 100 rakımlı bu bölgede, fındık yetiştirmenin mümkün olup olmadığını görmek isteyen Gün, ilk fidanını bahçesine dikti. Beklediği gibi fındığın yetiştiğini gören üretici, bu başarıyı daha da ileri taşımaya karar verdi ve 6 dönümlük arazisine fındık fideleri ekerek bu yıl ilk hasadını yaptı.

Karadeniz’den aldığı fındık fidesini Adana’da ekti, şimdi hasat ediyor

"FINDIĞIN ADANA’DA YETİŞTİĞİNE KİMSE İNANMIYOR"

Karadeniz’den getirdiği fındık fidanlarını Adana’da başarıyla yetiştiren İbrahim Gün, çevresindekileri bu duruma inandırmakta zorlandığını belirterek “Fındığın Adana’da yetiştiğine inanmıyorlar. Soranlara bahçemi gezdiriyorum. Fındık ve fidanını hediye olarak dağıtıyorum” dedi.

"KARADENİZ’DEN DAHA İDDİALIYIZ"

Bu yıl elde ettiği verimin oldukça tatmin edici olduğunu vurgulayan İbrahim Gün, “İlk olarak 6 dönüm ile başladık ve yaygınlaştırıyoruz. Sosyal medyada paylaşım yaptım inandırıcı olmadı. Pozantı, Ankara ve Van’dan fidan talep ettiler. Fidanları alırken Karadeniz’den ücretli aldım ama ben ücretsiz dağıtıyorum. Ben fındıkları inandırmak için hediye amaçlı veriyorum bahçeyi gezdiriyorum. İnanıyorlar ve alıyorlar. Bizim insanımızın aklı gözündedir. Çukurova’da insan eksen insan biter derler. Narenciye dışında her şey olduğunu ispat ediyoruz. Burada narenciye hariç her şey oluyor. Karadeniz’den daha iddialıyız. Yaprağından çok fındık olan ağaçlarımız var. Akdeniz ve İç Anadolu havasının kesişimi ile çok güzel üretim oldu” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (33)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
33 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN