Festivalseverler yarışarak eğlendi

Festivalseverler yarışarak eğlendi

Eşme Festivalinin İkinci Günü: Yarışmalar, Eğlence ve Unutulmaz Performanslar ile devam etti.

Eşme Belediyesi tarafından düzenlenen 26. Uluslararası Eşme Turistik Kilim Kültür ve Sanat Festivali’nin ikinci günü, çeşitli etkinlikler ve yarışmalarla dolu dolu geçti. Festival alanında her yaştan vatandaşı kendine çeken etkinlikler arasında Anadolu Rock müziğinin önemli isimlerinden Haluk Levent'in performansı büyük ilgi gördü.

Festivalin ikinci gününde, Etkinlik alanına kurulan Kukla Tiyatrosu, Bilim Atölyesi, Sanat Atölyesi, Yüz Boyama Atölyesi, Mini Disko, Geleneksel Sokak Oyunları, Masal Bahçesi ve Palyaço Show gibi aktiviteler, her yaş grubundan vatandaşı eğlendirerek festivale renk kattı.

ART ARDA YARIŞMALARLA EĞLENCENİN DOZU ARTTI

Günün ilk programında bu yılki festivalin önemli bir parçası olarak Eşmeliler tarafından festivale katkı sağlamak amacıyla getirilen el emeği kilimlerin ödül töreniyle gerçekleştirildi. Törene Protokolden Eşme Belediye Başkanı Yılmaz Tozan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, İzmir Karabağlar Belediye Başkanı Emine Helil İnay kınay, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu katıldı. Festivalde sergilenen, kök boya ile renklenmiş birbirinden güzel kilimlerin arasından özenle seçilen üç kilimin sahibi Mahmut Kılınç, Fatoş Sicim ve Kezban Diker Eşme Belediyesi tarafından ödüllendirildi. Ödül töreni, hem yerel halk hem de ziyaretçiler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Katılımcılar, renkli ve zengin motiflerle bezeli kilimlerin detaylarını alanda bulunan sergiyi ziyaret ederek yakından inceleme fırsatı buldu.

Festivalin bir diğer heyecan verici etkinliği olan "En Güzel Balkon Yarışması" için ödül törenine geçildi. Hangar Binası önünde düzenlenen yarışmada, genç yarışmacı Ümmü Naz Sert birinci seçilerek ödülünü aldı.

Balkon yarışmasının ardından, jüri üyeleri eski MasterChef yarışmacıları Esra Tokelli, Barbaros Yoloğlu ve Alican Sabunsoy’un yer aldığı Yöresel Lezzetler Yemek Yarışması başladı. Yarışmacılar, evlerinde hazırladıkları yemekleri jüri üyelerine sundu. İlk olarak, Uşak'ın önemli kültürel değerlerinden biri olan ve kısa süre önce dünyanın en büyük tarhana çorbası rekorunu kırarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren tarhana çorbası tadıldı. Jüriler, tarhana çorbasının ardından diğer yemekleri de değerlendirdi. İkinci kategoride, ana malzemesi tavuk olan yemekler sunuldu, son olarak geleneksel saraylı tatlıları jüri tarafından değerlendirildi. Her kategorinin birincisine çeyrek altın takdim edildi.

HALK OYUNLARI EKİPLERİ SAHNEDE

Halk oyunları gösterileri, hem yerli hem de yabancı gruplardan oluşan ekiplerin katılımıyla geniş bir yelpazede sunuldu. Etkinlikler, ilk gün olduğu gibi ikinci günde de izleyicilere coşkulu ve enerjik anlar yaşattı. Yöresel kostümler içinde sahneye çıkan dansçılar, geleneksel figürleri ve müzikleriyle festival atmosferini adeta bir şölen haline getirdi.

AKŞAM KONSERLERİYLE COŞKU DORUĞA ULAŞTI

Konser öncesi 26. Uluslararası Turistik Kilim Kültür ve Sanat Festivali'nin Tenis Şampiyonlarına ödülleri verildi. Uluslararası Turistik Kilim Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen tenis turnuvasının şampiyonları belli oldu. Genç yeteneklere ödüllerini Eşme Belediye Başkanı Sayın Yılmaz Tozan ve Karabağlar Belediye Başkanı Sayın Emine Halil Kınay takdim etti. Törende, sporcuların başarıları kutlanarak gelecekteki performansları için iyi dileklerde bulunuldu.

Akşam saatlerinde festival alanı, müziğin ritmiyle hareketlendi. Radyoların sevilen sesi Duygu Atakan, canlı performansıyla sahne aldı ve izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Atakan'ın enerjik performansının ardından, sahneye Anadolu Rock müziğinin önemli isimlerinden Haluk Levent çıktı. Levent, “Sevenler Ağlarmış,” “Elfida” ve “Aşkın Mapushane” gibi hit parçalarını festivalseverlerle hep bir ağızdan söyledi. Konserin ilerleyen dakikalarında sahneden inerek vatandaşlarla birlikte şarkı söyleyen levent enerjisiyle festival alanını yıktı geçti. Levent’in performansı, festivalin ikinci gününe büyük bir coşku kattı.

Konserin sonunda, Eşme Belediye Başkanı Yılmaz Tozan, Haluk Levent’e festivaldeki katılımı için teşekkür etti ve programa katılan Belediye Başkanlarına günün anısına Eşme kilimi hediye etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN