Endüstriyel Miras Rotası gezisi cumartesi günü yapılacak

Endüstriyel Miras Rotası gezisi cumartesi günü yapılacak

Kdz. Ereğli Belediyesi Oyuncak Müzesi tarafından miras rotalarına yönelik gezi kapsamında Endüstriyel Miras Rotası gezisi 27 Temmuz Cumartesi günü yapılacak.

Kdz. Ereğli Belediyesi Oyuncak Müzesi, Endüstriyel miras Rotası gezisi düzenliyor.

27 Temmuz Cumartesi günü Eğitmen Büşra Abacıoğlu’nun katılımıyla saat 09.30 – 14.00 arasında Aşağı Kandilli Endüstri Mirası Kompleksi gezilecek. Katılımcılar Varagel yolu, Madenci evleri, Kömürün bulunduğu alan (Neyren deresi) ve Eski ray sistemi ve tünelleri gezecek.

Kdz.Ereğli Belediyesi Kültür Danışmanı Melih Can Tanrıkulu; miras rotalarının kentte farkındalık yaratmaya devam ettiğini söyledi ve rota hakkında şu bilgileri verdi.

“Kdz. Ereğli Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışıyla yaptığımız miras rotalarına bir yenisini daha ekliyoruz.

Kültürel Miras, Jeolojik Miras rotalarını keşfetmenin yanı sıra Endüstri Miras rotasını da sizlerle buluşturuyoruz. Bu kapsamda kömürün ilk üretildiği yere 1848 yılına yolculuk yapacağımız, tarihi tren yollarını, kömür taşımacılığını ve kentin belleğine kazınmış kömürü yakından tanıyacağımız bir gezi ve yürüyüş rotası olacak.

Aşağı Kandilli, Varagel Endüstri Mirası ve tarihi sokaklarda yürüyüş yaparak alanında uzman kişilerce tarihe tanıklık edeceğimiz bu rotamızda zaman zaman dramatizasyon ve çizimler yaparak rotayı eğlenceli hale getirmeyi planlıyoruz. Yetişkinlerle yapacağımız bu rotada sizlerle buluşmak için heyecanlanıyoruz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN