Edirne'de iki erkek çocuğa taciz! Bir kişi tutuklandı

Edirne'de iki erkek çocuğa taciz! Bir kişi tutuklandı

Edirne'de iki erkek çocuğu taciz eden yabancı uyruklu şahıs tutuklandı. Valilik ailelerin şikayetçi olduğunu belirtti. RTÜK ise konuyla ilgili haberlere yayın yasağı getirdi.

Edirne'de iki erkek çocuğun fotoğrafları çekilerek taciz edildiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Gözaltına alınan zanlı tutuklandı.

CHP İL BAŞKANI TAYBILLI: SÜRECİN TAKİPÇİSİYİZ

Yazılı açıklama yapan CHP Edirne İl Başkanı Harika Taybıllı ise "Yaşanan bu hadise, bir kez daha çocuklarımızın güvenliğinin sağlanması ve bu tür suçların önlenmesi adına daha etkili adımlar atılması gerektiğini göstermiştir. CHP olarak bu tür olaylar karşısında kararlılıkla durmaya devam edeceğimizi ve fail ya da faillerin en ağır şekilde cezalandırılması için hukuki süreçlerin takipçisi olacağımızı bir kez daha kamuoyuna duyururuz" ifadelerine yer verdi.

VALİLİK: AİLELER ŞİKAYETÇİ OLDU

Edirne Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "09 Ekim 2024 tarihinde ilimizde 2 erkek çocuğuna fotoğraflarının çekilmesi suretiyle tacizde bulunulduğu iddiasıyla, aileler şikayetçi olmuştur. Derhal emniyet güçlerimizce olayın faili olduğu tespit edilen yabancı uyruklu bir şahıs yakalanmış ve gözaltına alınmıştır. Daha sonra şahıs aynı gün adli makamlarca tutuklanmıştır. Çocuğun yüksek yararı gözetilerek adli makamlarca olayla ilgili yayın yasağı ve gizlilik kararı verilmiş olup bu çerçevede soruşturma titizlikle yürütülmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.

RTÜK'TEN YAYIN YASAĞI

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, konuyla ilgili sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Edirne 1'inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından yayın yasağı kararı alındığını bildirdi.

Şahin, "Edirne 1'inci Sulh Ceza Hakimliği, Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü bir istismar soruşturması çerçevesinde söz konusu olaya ilişkin sosyal medya dahil internet medyası, görsel, işitsel ve yazılı basın için yayın yasağı kararı almıştır. Delillerin toplanması ve soruşturmanın sağlıklı yürütülebilmesi açısından verilen yayın yasağı kararına titizlikle riayet edilmesi önemlidir. İlgili yargı kararına uyulmayarak yasağı ihlal eden medya hizmet sağlayıcı kuruluşlar hakkında cezai işlem uygulanacaktır. Basınımıza ve kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN