Çuvalların içinde buldu duyan kuyumcuya koştu! O ilde filmlik olay: Gerçek bakın ne çıktı?

Çuvalların içinde buldu duyan kuyumcuya koştu! O ilde filmlik olay: Gerçek bakın ne çıktı?

Gaziantep’te kış ayının gelmesiyle birlikte kömür dağıtma işlemleri de başladı. Dağıtılan kömürlerden alan vatandaş çuvalların içinde bulduğu o madde ile havalara uçarken, tüm bölge halkı da peşinden kuyumcuya gitmeye başladı. Ancak kuyumcuda altın sanılan o maddenin bambaşka bir şey olduğu ortaya çıktı…

Gaziantep'te kış öncesinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan kömürler, bölge halkında büyük bir paniğe yol açtı. Vatandaşlar, kömür paketlerini açtıklarında içlerinde altına benzeyen sarı yapılı maddeler buldular. Bu durum, kısa sürede çevrede altın bulunduğu yönünde söylentilerin yayılmasına sebep oldu ve halk sevinçle oynamaya başladı.

HERKES KUYUMCUYA AKIN ETTİ

Kömürlerden çıkan sarı maddenin altın olduğu iddialarını değerlendirmek için vatandaşlar, çuvalları altın işleme atölyelerine götürdü. Kuyumcu ustası Metin Yasin Avcı, çuvallardan çıkan maddeleri incelediklerini belirterek, halkı yanıltan bu söylentinin kaynağını ve sarı maddelerin ne olduğunu açıkladı.

gaziantepte-altin-sanilan-pirit-1.jpg

“İddiaları internetten öğrendik. Gaziantep'teki esnaflar, kömürlerde altın olduğu söylentileri nedeniyle bize incelememizi istedi” diyen Avcı, kömürü ateşte test ettiklerinde maddenin altın olmadığını anladıklarını ifade etti.

PİRİT İLE ALTIN YANILTMASI

Kuyumcu Avcı, vatandaşların çuvallar dolusu kömürü "altın çıkar" umuduyla kendilerine getirdiğini aktararak, “Ateşte tutup, altınlar için kullanılan asit ile denedik. Sonuçta, tüm renginin kaybolduğunu ve sadece siyah kömürün kaldığını gördük. Kömür işine bakan birkaç kişiye danıştığımızda bunun pirit madeni olduğunu söylediler” dedi.

gaziantepte-altin-sanilan-pirit-2-001.jpg

HAYALLERİ SUYA DÜŞTÜ

Altın bulma umuduyla gelen vatandaşlar, gerçek durumu öğrendiklerinde büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Avcı, “Bu şehir efsanesi yüzünden il genelinde birçok kişi kömürlerini yıkamaya başladı. Günümüzde altın önemli bir değer olduğu için insanlar koşarak bize getiriyorlardı, ama sonuç olarak hayalleri suya düştü” diye ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN