Çorum'da kaçan maymun hala aranıyor

Çorum'da kaçan maymun hala aranıyor

Çorum’da kaçtığı iddia edilen maymun, 19 yaşındaki Buse S.’yi bacağından ısırdı. Buse S. tedavi edilirken, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri 3 gündür kayıp maymunu arıyor.

Çorum’un Buharaevler Mahallesi’nde yaşanan olayda, bir maymunun kaçtığı iddiasıyla başlayan arama çalışmaları, 19 yaşındaki Buse S.’nin bacağından ısırılmasıyla gündeme oturdu.

Olayın ardından tedavi altına alınan Buse S. taburcu edilirken, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan maymun arama çalışmaları üçüncü gününe girdi. Ancak, şu ana kadar maymunla ilgili herhangi bir iz bulunamadı.

Buharaevler Mahallesi’ndeki bir evden kaçtığı belirtilen maymun, 19 yaşındaki Buse S.’yi bacağından ısırarak saldırdı. Saldırının ardından maymun, izini kaybettirerek kaçtı. Buse S. olay sonrası hızla hastaneye kaldırıldı ve tedavi edildi. Yapılan müdahalelerin ardından genç kadın taburcu edildi.

ARAMA ÇALIŞMALARI VE BULGU EKSİKLİĞİ

Maymunun kaçışından bu yana 3 gün geçmesine rağmen, arama ekipleri tarafından henüz hayvana dair belirgin bir iz veya bulguya ulaşılamadı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalar, maymunun izini sürme çabasıyla devam ediyor. Bu süreçte, hayvanın bazı evlerin balkonlarında görüldüğüne dair görüntüler ortaya çıktı.

KAÇAK GETİRİLMİŞ OLABİLECEĞİ İHTİMALİ

Maymunun Türkiye’ye kaçak yollarla getirilmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Bu ihtimal, maymunun sahip olduğu fiziksel ve davranışsal özelliklerin, yasal olarak ithal edilmediğine işaret ediyor olabilir. Ekipler, maymunun kökeni ve kaçış nedeni hakkında daha fazla bilgi edinmeye çalışıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN