Çocuğunu sünnet ettiren baba pişman oldu! Yanlış sünnet nedeniyle çocuğun hayatı karardı

Çocuğunu sünnet ettiren baba pişman oldu! Yanlış sünnet nedeniyle çocuğun hayatı karardı

O ilimizde çocuğunu sünnet ettiren baba hayatının pişmanlığını yaşadı. Sünnet işlemi yapılan 7 yaşındaki çocuğun cinsel organı kesildi. Yanlış sünnet nedeniyle çocuğun hayatı karardı...

Kayseri’nin Develi ilçesinde gerçekleşen üzücü olayda, yetkisiz bir sağlık kabininde sünnet işlemi yapılan 7 yaşındaki çocuğun cinsel organının kangren olduğu ve bu nedenle kesildiği iddia edildi. Konuyla ilgili soruşturma başlatılırken, sünnet işlemini gerçekleştiren H.Ç. adlı sağlık memuru ile beraber iki kişi gözaltına alındı.

SÜNNET SONRASI YAŞANAN KORKUNÇ GELİŞME

Edinilen bilgilere göre, baba Y.B., 7 yaşındaki oğlu F.E.B.'yi 18 Temmuz 2024 tarihinde Develi'de bulunan bir sağlık kabinine götürdü. 3 bin 500 TL ücret karşılığında sünnet işlemi, sağlık memuru olduğu iddia edilen H.Ç. tarafından yapıldı. İşlem sonrasında evine gönderilen çocuğun cinsel organında kısa süre sonra şişme ve morarma gözlendi. Yapılan tıbbi incelemelerin ardından çocuğun cinsel organının kangren olduğu ve bu nedenle kesilmesi gerektiği ortaya çıktı. Çocuk, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alındı.

resim-2024-08-15-120411147.png

YETKİSİZ SAĞLIK KABİNİ KAPATILDI

Olayın ortaya çıkmasının ardından yetkililer harekete geçerek, sünnet işleminin yapıldığı sağlık kabininin yetkisiz olduğunu tespit etti. Sağlık kabini derhal kapatıldı ve H.Ç. ile birlikte toplam üç kişi gözaltına alındı. Kayseri Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Develi ilçesinde bulunan özel bir Sağlık Kabininde 18 Temmuz 2024 tarihinde kamuda görevli H.Ç tarafından yapılan sünnet işleminden bir süre sonra gelişen kangren komplikasyonu ile Erciyes Üniversitesi Hastanesi’ne başvurdukları anlaşılmıştır. Sünnetin yapıldığı Özel Sağlık Kabini yetkisiz işlem neticesinde kapatılmış ve sünnet yaptığı iddia edilen H.Ç. Develi Kaymakamlığı tarafından açığa alınmıştır. Develi Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında olayla ilgisi olan şüpheli 3 kişi gözaltına alınmıştır. Adli ve idari tahkikata başlanmıştır." ifadelerine yer verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN