CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp: Çıldır Gölü kenarında yaşayan yurttaşlarımız mağdur ediliyor

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp: Çıldır Gölü kenarında yaşayan yurttaşlarımız mağdur ediliyor

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Çıldır Gölü kenarında yaşayan yurttaşların sorunlarını Meclis’te gündemine taşıdı. 'Hassas alan’ olarak tescil edilen Çıldır Gölü’nde Cumhurbaşkanı kararında gösterilen koordinatları taşacak şekilde uygulamalar yapıldığını söyleyen Alp, göl kenarında yaşayan vatandaşların mağdur edildiğini ifade etti.

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Çıldır Gölü kenarında yaşayan vatandaşların sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gündeme getirdi.

Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, gölün 'hassas alan' olarak tescil edilmesinin ardından, Cumhurbaşkanı kararında gösterilen koordinatları taşacak şekilde uygulamalar yapıldığını belirten Alp, göl kenarında yaşayan vatandaşların mağdur edildiğini söyledi.

Çevre Bakanı Murat Kurum’a çağrı yapan Alp, Çıldır Gölü’nün dışardan gelenler için bir cennet köşesi olduğunu, ancak yakınlarında yaşayanlar için adeta bir azap gölüne dönüştüğünü dile getirdi.

MHP'li Meclis Başkanvekili Celal Adan’ı, Çıldır Gölü çevresinde yaşayan yurttaşların yaşadığı sıkıntıları yerinde görmeye davet eden Alp, şunları söyledi:

“Sayın başkanım , eğer kabul ederseniz sizi Çıldır Gölümüzü ziyarete davet ediyorum. Çünkü dışardan gelenler için cennetten bir köşe ama yanında yaşayanlar için bir azap gölüne döndü. Çıldır Gölü hassas alan olarak tescil edildiğinden beri göl kenarında yaşayan vatandaşlarımız çocuklarına iki göz oda yapamıyor, harmanına bir dam yapamıyor. Çünkü Cumhurbaşkanı kararında gösterilen koordinatları taşacak şekilde uygulama yapılıyor, Çıldır Gölü kenarındaki yurttaşlarımızın bu mağduriyetlerinin giderilmesi için Çevre Bakanı’ndan talep ediyorum.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN