Büyükşehir’in Sağlık Hizmetleri insanları hayata bağlamaya devam ediyor

Büyükşehir’in Sağlık Hizmetleri insanları hayata bağlamaya devam ediyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Evde Sağlık Hizmetleri Birimi’nde görevli uzman personel, ihtiyaç sahibi insanlara en kaliteli sağlık hizmetlerini götürmeye ve hayata bağlamaya devam ediyor. 6 Şubat depremine Hatay Defne’de yakalanan 60 yaşındaki Meryem Yıldız, eşini kaybettiği bu felakette yıkıntılar arasında kalarak ayağından ağır şekilde yaralandı. Mersin’e getirilerek 4 defa ameliyat olan Meryem Yıldız, ardından Tarsus’ta Şehitishak Mahallesi’nde kızları ile bir eve yerleşti.

Yatağa bağımlı hale gelen Meryem Yıldız, Büyükşehir Belediyesi Evde Sağlık Hizmetleri Birimi ekiplerinin düzenli uyguladığı fizyoterapi tedavisiyle, 6 ayın sonunda yürümeye ve kendi ihtiyaçlarını karşılamaya başladı.

6 Şubat depremlerinde bölgeye ilk giden kurumlar arasında yer alan ve felaket sonrasında da yaraların sarılması için tüm ekiplerini seferber eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, depremzede yurttaşlara hizmetlerini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi’ne bağlı olan Evde Sağlık Hizmetleri ekiplerinin düzenli çalışmasıyla, yatağa bağımlı durumda olan depremzede ayağa kalkmaya ve tekrar yürümeye başladı.

Depreme, yaşadıkları Hatay Defne’de yakalanan 60 yaşındaki Meryem Yıldız, eşini kaybettiği bu felakette yıkıntılar arasında kalarak ayağından ağır şekilde yaralandı. Daha sonra Mersin’e getirilerek 4 defa ameliyat olan Meryem Yıldız, ardından Tarsus’ta Şehitishak Mahallesi’nde kızları ile bir eve yerleşti. Ayağında meydana gelen çoklu kırık nedeniyle Mersin ve Tarsus’ta yapılan ameliyatların ardından yatağa bağımlı hale gelen Meryem Yıldız’ın durumu, Büyükşehir Belediyesi Evde Sağlık Hizmetleri Birimi’ne bildirildi.

Büyükşehir’in uzman fizyoterapistlerinin nezaretinde gerçekleşen 6 aylık tedavinin ardından Meryem Yıldız, yürümeye başladı ve ev içi ile dışında kendi ihtiyaçlarını kendi karşılayabilir duruma geldi.

Dinsever: “Yatağa bağımlı olan Meryem Teyze, 6 ay sonunda tekrar yürüyebiliyor”

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Evde Sağlık Hizmetleri Birimi’nde görevli fizyoterapist Sevgi Dilan Dinsever, “Meryem Teyze, Hatay’da enkaz altında kalmış. Daha sonra tedavi için Mersin’e getirilmiş. Mersin’de 2.5 aylık tedavi sonucunda, fizik tedavi için Belediyemize başvuru yaptı. Biz ilk geldiğimizde Meryem Teyze’nin vücudunda kırıklar mevcuttu, çok ağrısı vardı ve yürüyemeyecek durumdaydı. Öncelikle ağrısını dindirmeye yönelik uygulamalar yaptık. Daha sonra kısıtlı eklem hareketleri ve egzersizle kaslarını güçlendirdik. Yavaş yavaş yürümeye başladı. Şu an bağımsız bir şekilde, kendi ihtiyaçlarını kendisi görebiliyor. Hem ev içerisinde, hem ev dışında tek başına hareket edebiliyor. Bu, Meryem Teyze’nin hayata tekrar tutunmak için gösterdiği azim ve istikrar sayesinde oldu” diye konuştu.

Meryem Yıldız: “Büyükşehir’in fizik tedavi hizmeti ile tekrar yürümeye başladım”

Hatay Defne’de ailesi ile deprem felaketi yaşayan ve yıkılan evin kalıntılarından yaralı olarak çıkartılan Meryem Yıldız, sağ bacak bölgesinden ciddi şekilde yaralandığını kaydederek, “O yıkıntılardan beni zorlukla çıkarttılar. Mersin’e alıp getirdiler. Bir ameliyat orada geçirdim, sonra Ömer Sayar’da 2.5 ay yattım” dedi. Sonrasında Tarsus’a yerleştiklerini kaydeden Yıldız, “Yatağa bağımlı hale geldim. Büyükşehir Belediyesi’ne fizyoterapi hizmeti için başvurduk. 6 ay süren tedavi sonucunda yavaş yavaş yürümeye ve ihtiyaçlarımı kendim görmeye başladım. Başkanımız Vahap Seçer’e ve ekibine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Manolya Yıldız: “Annem dizini bükmeye ve yürümeye başladı”

Meryem Yıldız’ın kızı Manolya Yıldız, annesinin hiç kalkamaz durumda iken, gördüğü tedavi ile yürümeye başladığının altını çizerek, “Annem yürüyemiyordu, hiçbir şekilde ayağa kalkamıyordu. Büyükşehir ekibi bize çok yardımcı oldu ve tedavi sonucunda annem yürümeye başladı. Günlük rutin hareketlerde bulunuyor, yemek yapabiliyor, markete gidebiliyor. Bu dereceye kadar geldi, bu kadar ilerledi. Büyükşehir ekibine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN