Büyükşehir’den Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi

Büyükşehir’den Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, Meme Kanseri Farkındalık Ayı dolayısıyla bir dizi farkındalık eğitimi düzenledi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı personeli, 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı kapsamında, 19 Mayıs mahallesi Kadın Yaşam Merkezi ile Atakent Kadın Danışma Merkezi ve Sucuzade Mahallesi’nde bulunan Kadın Akademisi Kadın Danışma Merkez’inde farkındalık eğitimleri gerçekleştirdi.

Eğitimde, “Meme kanseri nedir? Belirtileri nelerdir? Erken tanının ve Kendi Kendine Meme Muayenesinin (KKMM) önemi nedir? Ne zaman başlanmalıdır? Ne sıklıkla yapılmalıdır? Ultrason ve mamografi nedir? Hangi aralıklarla çektirilmelidir?” konu başlıkları altında bilgilendirme yapıldı, meme kanseri ile mücadelede izlenecek yola dair bilgi aktarımında bulunuldu, farkındalık kazandırıldı. Eğitimin ardından meme kanserini sembolize eden pembe kurdeleler ve meme kanseri bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

Aynı zamanda 18 Ekim 2024 tarihinde Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen ve Seral Çelik’in moderatörlüğünde, Prof. Dr. Orhan Demircan ve Prof. Dr. Sinan Yavuz’un konuşmacı olarak katıldığı “Meme Kanseri Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar” seminerinde Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı personeli tarafından katılımcılara meme kanseri bilgilendirme broşürleri ve yine pembe kurdeleler verildi.

Meme Kanseri Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar seminerine, eşi Nuray Karalar ile birlikte katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, erken teşhisin önemine vurgu yaptı, her türlü hastalıkta riski azaltmak için düzenli kontrollere gidilmesi gerektiğini kaydetti. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin halk sağlığıyla ilgili etkinlikler düzenlemeye devam edeceğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN