Büyük Ozan Neşet Ertaş, aramızdan ayrılışının 12. yılında kabri başında anıldı

Büyük Ozan Neşet Ertaş, aramızdan ayrılışının 12. yılında kabri başında anıldı

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, 25 Eylül 2024 Çarşamba günü saat 10.00’da Büyük Ozan Neşet Ertaş'ın aralarından ayrılışının 12. yılında Kabir ziyaretinde bulundu.

Bağbaşı Mezarlığı’ndaki Kabir ziyaretine milletvekili Metin İlhan, CHP İl Başkanı Baran Genç, Büyük Ozan Neşet Ertaş’ın oğlu Hüseyin Ertaş ve aile üyeleri, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, TSO Başkanı Mustafa Yılmaz, Kent Konseyi Başkanı Müfit Göçen, Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonları Odası Başkanı Oğuz Maraş, Elektrik Teknisyenleri Odası Başkanı Sait Kamalı ve sevenleriyle birlikte katılan Belediye Başkanı Selahattin Ekiciolu, basına yaptığı açıklamasında şunları ifade etti:

“12 yıl önce aramızdan ayrılan Neşet Ertaş, sadece bir saz ve söz ustası değildi. O bir felsefe ve yaşam tarzıydı. Topluma verdiği mesajlarda yoksulluktan mutluluk çıkarmayı bilen, paylaşmayı, kardeşliği, doğruluğu yaşam tarzıyla ve sazıyla-sözüyle anlatan bir Ozanımızdı. Onun felsefesi ve yaşam tarzı bizler ve geleceğimiz için önemli bir yol haritasıdır. Bu yol haritasında hep birlikte yürüyeceğiz.

Neşet Ertaş’ın edebiyata, insanlığa, yaşama, doğaya ve çevreye bakış açısını hep birlikte gelecek kuşaklara aktaracağız. O sadece Kırşehir’in ozanı ve saz ustası değil, Dünyaya malolmuş bir edebiyat kültürüdür aslında.

Bu kültürü yaşatmamız için UNESCO tekrar 4 yıl daha bir fırsat verdi ve bizi 4 yıl daha Müzik Şehri olarak ilan etti. Dünyada 49 ülkede taahhütlerini yerine getiren ilk üç il arasında yer aldık. Çünkü biz bu kültürle yoğrulmuşuz. UNESCO tarafından da tekrar tescillenmiş olduk. Kırşehir ve Türkiye halkına teşekkür ediyorum. Abdal geleneği de bizler için çok önemli, bu noktada UNESCO Müzik Şehri olmamızda emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum.

Bu gelenek nasıl Pir Sultan’dan bugünlere geldiyse, bundan sonra da yine Neşet Ertaşlar, yine Muharrem Ertaşlar gelecek kuşaklarımıza aktarılacaktır.''

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN