Başsavcı sevgilisinin eski aşıklarını gözaltına aldırdı: Çaycuma’da kıskançlık krizi mi var?

Başsavcı sevgilisinin eski aşıklarını gözaltına aldırdı: Çaycuma’da kıskançlık krizi mi var?

Zonguldak Çaycuma Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz Cengiz, iddiaya göre sevgilisinin eski sevgililerini, kişisel verilerini hukuksuz yollarla ele geçirmek ve sosyal medyada sahte hesap açmak suçlamasıyla gözaltına aldırdı. Konu hakkında bilgi sahibi kaynaklar ise Başsavcı Cengiz’in bu soruşturmayı “kıskançlık sebebiyle başlattığını” öne sürdü.

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde görev yapan Başsavcı Yavuz Cengiz, avukat olan sevgilisinin eski sevgilileri hakkında bir suç duyurusunda bulundu. Başsavcı Cengiz, aralarında avukat ve askerlerin de bulunduğu toplam beş kişinin, kendisi adına sahte bir Instagram hesabı açarak kişisel verilerini hukuka aykırı şekilde ele geçirdiğini öne sürdü. Suç duyurusu üzerine gözaltına alınan şüphelilerden bazılarının telefon ve bilgisayarları incelemeye alındı.

'SUÇ UNSURU BULUNAMADI'

Yeniçağ'dan Ümit Karadağ'ın haberine göre; gözaltına alınan isimlerden biri, Zonguldak Barosu’na kayıtlı Avukat Ömer Uras Kayahan oldu. Kayahan’ın telefon ve bilgisayarı incelemeye alınsa da, yapılan incelemeler sonrasında herhangi bir suç unsuru bulunmadığı tespit edildi. Avukat Kayahan, gözaltına alındıktan 24 saat sonra serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında adı geçen diğer kişilerden biri de Avukat Emrah Özmekik’in ofisinde çalışan bir personel olurken, ofisteki bilgisayarı incelendikten sonra suç unsuru bulunmayınca Özmekik de serbest bırakıldı.

yavuz-cengiz-savci1.jpgZonguldak Çaycuma Başsavcı Yavuz Cengiz

Avukat Özmekik, soruşturmada isminin geçmediğini ve konunun ofisinde çalışan personel ile ilgili olduğunu belirtti. Ayrıca, personelinin yanı sıra meslektaşı Avukat Ömer Uras Kayahan’a ait telefon ve bilgisayarların da incelendiğini ve her iki cihazda da suç unsuru teşkil eden bir duruma rastlanmadığını söyledi.

Zonguldak’tan konu hakkında bilgi sahibi kaynaklar, Başsavcı Yavuz Cengiz’in bu soruşturmayı “kıskançlık sebebiyle başlattığını” öne sürdü. Başsavcı Cengiz’in sevgilisi ile ilgili olduğu iddia edilen bu olayın, kişisel bir meseleden kaynaklandığını ve soruşturmanın gereksiz yere açıldığı yönünde görüşler dile getirildi.

BAŞSAVCI CENGİZ: AÇIKLAMA YAPMAM DOĞRU OLMAZ

Başsavcı Yavuz Cengiz, kendisine yöneltilen iddialar ile ilgili herhangi bir doğrulama ya da reddetme yapmazken, “Bu konuda açıklama yapmam doğru olmaz. İl Başsavcımız konuyu yakından takip ediyor. O, gerekli görürse açıklama yapabilir” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN