Başkan Köse; Cumhuriyet sonsuza kadar yaşayacak

Başkan Köse; Cumhuriyet sonsuza kadar yaşayacak

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Cumhuriyetin 101. yılı dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, Cumhuriyet’in değerlerini, kazanımlarını ve toplumsal birlikteliği vurguladı.

Köse mesajında: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği Cumhuriyetimizi sonsuza dek korumak ve yüceltmek için bir arada durmalıyız” diyerek şunları kaydetti; “Cumhuriyetimizin 101. yılına ulaşmanın gururunu yaşıyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emaneti olan bu değerli mirası, hep birlikte daha ileriye taşımak için kararlıyız. Cumhuriyet, sadece bir yönetim biçimi değil, özgürlüklerimizin, eşitliğimizin ve demokrasi anlayışımızın simgesidir.

Cumhuriyetin kuruluşu bu topraklarda egemenliğin kayıtsız, şartsız milletin elinde olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Savaşlar ve işgaller görmüş ülkemizin güzel topraklarına bir bahar gibi gelen Cumhuriyet, elbette kolay tesis edilmemiştir. Atalarımız kurtuluş mücadelesini tarihte eşine az rastlanır büyük bir zaferle sonuçlandırmıştır. Halkın iradesinden yana olan cumhuriyet için çok sıkıntılı süreçlerden geçilmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazanılan bu zafer, aziz milletimizin kararlılığı ve fedakarlığı ile mümkün olmuştur.

Cumhuriyet ile birlikte, eğitim, sanayi ve bilim başta olmak üzere birçok alanda kalkınma ve aydınlanma süreci başlamıştır.

Bizler Cumhuriyet değerlerinin ışığında yürüyor ve Giresun Belediyesi olarak yaptığımız her çalışmayı Cumhuriyetin değerlerine bir hizmet ve Cumhuriyetimizin sonsuza dek yaşayabilmesine katkı olarak değerlendiriyoruz.

Bu anlamlı günde, ulusumuzun bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi ile başta şehitlerimiz olmak üzere, Cumhuriyetimizi kuran tüm kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyorum. Cumhuriyet değerlerine yürekten bağlı tüm Giresunlu hemşehrilerimizin ve tüm ülkemizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN