Başkan Ekicioğlu, altın madenleriyle ilgili yapılan taoplantıya katıldı

Başkan Ekicioğlu, altın madenleriyle ilgili yapılan taoplantıya katıldı

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Milletvekili Metin İlhan, Çevre Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu, Çevre Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu, Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu, Jeoloji Mühendisleri Odası, Jeoloji Mühendisleri Yönetin Kurulu, Kırşehir Kent Konseyi ve Kırşehir'i Koruma Platformu ile birlikte, Kırşehir'de Altın Madenleri ve arama çalışmalarına karşı yapacaklar ve izlenecek yol konusunda bir toplantı gerçekleştirdi.

27 Eylül 2024 Cuma Ankara'dan gelen Mimarlar ve Mühendisler Odası Başkanları Kırşehir'e gelerek altın madeni sahalarını incelediler. Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve milletvekili Metin İlhan’ın da katılımıyla Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda ise konuyla ilgili detaylı bilgilendirme yapıldı. İlde sürdürülen Altın Madenciliğine karşı Kırşehir Kent Konseyi tarafından organize edilen toplantıda Kırşehir'de yapılması gereken hukuksal mücadele için atılacak adımlar masaya yatırıldı. Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, milletvekili Metin İlhan, Çevre Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu, Çevre Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu, Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu, Jeoloji Mühendisleri Odası, Jeoloji Mühendisleri Yönetin Kurulu, Kırşehir Kent Konseyi ve Kırşehir'i Koruma Platformu ile birlikte, Kırşehir'de Altın Madenleri ve arama çalışmalarına karşı yapacakları ve izlenecek yol konusunda ilimizde yapılmaya çalışılan Altın madenciliğine karşı detaylı saha incelemeleri de yapıldı. Yapılacak olan çalışmaların ilin gerek ekolojik, çevresel; gerekse de tarım ve hayvancılığa vereceği zararların detaylandırıldığı toplantıda madenlere karşı sürdürülecek hukuki mücadele için yol haritası da belirlendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN