Baraj suları yükseldi, mezarları yine su bastı: Ölülerimiz 8 senedir sular altında

Baraj suları yükseldi, mezarları yine su bastı: Ölülerimiz 8 senedir sular altında

Gümüşhane'nin Torul ilçesinde 8 yıldır olduğu gibi baraj sularının yükselmesiyle yine mezarlıkları su bastı. Vatandaşlar sular altında kalan yakınlarının mezarlarının nakledilmesini istiyor.

Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Çamlıca Mahallesi'nin mezarlığını 8 yıldır yaz aylarında su basıyor. Torul Barajı'nın su seviyesinin artmasıyla sular altında kalan mezarlığı gören vatandaşlar üzüntü yaşıyor.

9420470.jpg

Sorunun uzun yıllardır sürdüğünü ve herhangi bir çözüm bulunamadığını dile getiren mahalle sakinleri, tek çözümün mezarların taşınması olduğunu ifade etti.

9420472.jpg

'ÖLÜLERİMİZ 8 SENEDİR SULAR ALTINDA'

Yaşanan soruna çözüm bulunması yönünde çağrıda bulunan Çamlıca Mahallesi sakini Erhan Öztekin, "Burada ölülerimiz 8 senedir sular altında kalıyor. Yetkililer geldiler ama şu ana kadar bir çözüm bulunamadı.

9420476.jpg

Şu anda gördüğünüz gibi sular altında yine. Buna bir an önce önlem alınmasını yetkililerden rica ediyoruz." dedi.

9420473.jpg

'MEZARLARIN KESİNLİKLE NAKLEDİLMESİ LAZIM'

Tek çözümün mezarlıkların taşınması olduğunu dile getiren Öztekin, "Duvarın altı toprak olduğu için buraya sürekli su geçiyor. Baraj yükseldiği zaman, duvarın altı toprak olduğu için ne yapılırsa yapılsın buradan su sızacak.

9420478.jpg

Benim atalarım, annem, babam, kız kardeşim burada yatıyor. Buradaki herkes tanıdığımız insanlardı zaten. Bu mezarların kesinlikle nakledilmesi lazım." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN