‘Bağlamanın sultanı’ Özlem Özdil, Kadınlar Günü’nde sahne aldı

‘Bağlamanın sultanı’ Özlem Özdil, Kadınlar Günü’nde sahne aldı

Şelpe tekniğini en iyi icra eden bağlama sanatçılarından biri olan ve ‘bağlamanın sultanı’ olarak anılan Özlem Özdil, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde sahne aldı.

Maltepe Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı programda Özdil, Maltepeli kadınların 8 Mart Kadınlar Günü’nü kutlayarak “Kadınların elinin, kalbinin, aklının, ruhunun değdiği her şey çok güzel ve anlamlıdır. Tüm kadınların emek verdiği her şeyin parlamasını diliyorum.” diye konuştu. Özdil, bağlaması eşliğinde şelpe tekniğiyle yorumladığı türküleri ve eşsiz sesiyle dinleyicilerden büyük alkış aldı. Özdil, 2000 yılında çıkan ilk albümünden günümüze uzanan kendi bestelediği eserlerinin de aralarında bulunduğu türküleri ve deyişleriyle dinleyicilere unutulmaz bir akşam yaşattı. Konserin bitiminde Maltepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Zeynep Hayman günün anısına Özlem Özdil’e el yapımı tabak takdim etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN