Artvin'de yoğun kar yağışı: Sürücüler zor anlar yaşadı

Artvin'de yoğun kar yağışı: Sürücüler zor anlar yaşadı

Artvin’in yüksek kesimlerinde etkili olan yoğun kar yağışı, ulaşımı olumsuz etkileyerek sürücülere zorlu anlar yaşattı.

Artvin'de yağan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle Artvin-Ardanuç-Ardahan karayolunda ulaşım, kar ve buzlanma nedeniyle kontrollü bir şekilde sağlanıyor. Yetkililer, sürücüleri dikkatli olmaları ve tedbirli seyahat etmeleri konusunda uyardı.

Artvin il karayolu ağında yer alan Ardanuç-Ardahan yolu, Geçitli mevkiinde kar ve tipi nedeniyle güç koşullara sahne oldu.

Jandarma ekipleri, kar lastiği ve zinciri bulunmayan araçların geçişine izin vermiyor. Yol güvenliği için kontrol noktaları oluşturan ekipler, kış şartlarına uygun olmayan araçları geri çeviriyor.

Özellikle Geçitli köyü Bülbilan Yaylası’nda mahsur kalan araçlar, köylülerin traktör yardımıyla kurtarıldı.

aw316658-02.jpg

SÜRÜCÜLER ZOR ANLAR YAŞADI

Zorlu kış şartlarına hazırlıklı olan jandarma ve karayolları ekipleri, güvenli geçişi sağlamak adına kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

Bu bölgede ağır kış koşulları nedeniyle Ardanuç-Ardahan yolu, kasım ayının sonu itibarıyla yaklaşık 5 ay boyunca ulaşıma kapalı kalıyor.

Yetkililer, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarırken, yolda kış ekipmanlarının mutlaka bulundurulması gerektiğini hatırlatıyor. Kar yağışının etkisini sürdürmesi beklenen bölgede, ekiplerin çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN