AKOM'dan İstanbul için hayati uyarı! 7 derece birden artacak: Bu saatlerde dışarı çıkmayın

AKOM'dan İstanbul için hayati uyarı! 7 derece birden artacak: Bu saatlerde dışarı çıkmayın

İstanbul için AKOM'dan uyarı geldi. O saatlerde dışarıya adımınızı bile atmayın. Sıcaklıklar 7 derece birden artacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden de uyarılar geldi. İşte tüm detaylar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen uyarının ardından AKOM'dan da uyarı yapıldı. Sıcaklıkların 7 derece kadar artacağı belirtilirken, o saatler için uyarı yapıldı. Dışarı çıkılmaması konusunda yapılan uyarı paylaşıldı. İşte tüm detaylar...

METEOROLOJİ UYARDI

Hava durumu değerlendirmesine göre, ülke genelinde parçalı bulutlu bir gökyüzü bekleniyor. Marmara'nın güneydoğusu, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Afyonkarahisar çevresinde yerel sağanak ile gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

meteorolojiden-sicak-hava-uyarisi-bugun-hava-nasil-olacak-hava-durumu-tk6e.webp

SICAKLIK ARTIYOR

Ülke genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 3 - 7 derece üzerinde yer aldığı belirtiliyor. Hava sıcaklıklarındaki artışın devam edeceği paylaşıldı. Rüzgarın kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvetli esmesi, Marmara'nın güneyi, Kuzey ve Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli esmesi (40 - 60 km/sa) tahmin ediliyor.

Sıcaklıklardaki artışa dikkat çeken AKOM'dan dışarı çıkmayın uyarısı geldi. Sıcaklıkların 28 Temmuz 2024 tarihinde kadar mevsim normalleri üzerinde yer alacağını işaret ederek, 3 - 6 derecelik bir artış beklendiğini duyurdu.

avrupada-asiri-sicaklar-temmuzda-binlerce-can-aldi-uqc0.webp

O SAATLERDE DIŞARI ÇIKMAYIN

Büyükşehir Belediye Afet İşleri Dairesi Başkanlığı (AKOM) saat vererek, dışarı çıkmayın uyarısında bulundu. Özellikle saat 10.00 ile 16.00 arasında güneş gören yerlerden uzak durulması gerektiğini söyledi.

Öğle saatlerinde artan sıcaklığa karşı, hamileler, yaşılılar, çocuklar, astım hastaları ve kalp yetmezliği gibi rahatsızlığı olan vatandaşların gölge yerlerde durması gerektiği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN