Ağustos ayında böylesi ilk! Sağanakla başladı ardından kara dönüştü! Her yer bembeyaz oldu

O ilimizde yaşanan sağanak yağış yerini kar yağışına bıraktı. Ağustos ayında yaşanan kar yağışının ardından her yer beyaz örtüyle kaplandı. Köylüler şaşkına döndü. Böylesi ilk kez yaşanıyor. Her yer bembeyaz oldu...

Kars’ın Selim ilçesine bağlı Tuygun köyü yaylasında, sabah başlayan sağanak yağış yerini etkili dolu ve kar yağışına bıraktı. Allahuekber Dağları’nın 3 bin rakımlı yaylasında yaşanan bu ani hava değişikliği, bölgedeki vatandaşları hazırlıksız yakaladı.

Sabah saatlerinde başlayan sağanak, kısa süre içinde dolu ve kar yağışına dönüştü. Yoğun kar ve dolu yağışı sonucu Tuygun yaylası beyaza büründü. Bölgede hayvanlarını otlatan köylüler, hava koşullarının ani değişimiyle karşı karşıya kaldı. Kar ve dolunun etkisiyle çevre aniden karla kaplandı.

Köylülerden Gencay Yıldırım, bu mevsimde kar ve dolunun böyle etkili olmasının nadir olduğunu belirterek, bu mevsimde kar yağışı ve dolunun böyle etkili olduğunu görmediğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN