680 yıllık tarihi ağacın altında Cumhuriyet coşkusunu yaşadılar

680 yıllık tarihi ağacın altında Cumhuriyet coşkusunu yaşadılar

Adana’da çocuklar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın Coşkusunu 680 yıllık anıt ağacının altında bir araya gelerek kutladı.

Çocuklar Cumhuriyet Bayramı’nın kutlamaya erken başladı

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün armağanı, özgürlüğün, egemenliğin ve halkın kendini yönetme iradesinin ilanı Cumhuriyet, kentin dört bir yanında sevinçle kutlanıyor.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı; Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nce, Akkapı Mahallesi’nde bulunan Cemil Nardalı Konağı’nda gerçekleştirilen “Çocuk Şenliği” ile coşkulu bir şekilde kutlandı.

Çocuklar ebeveynleriyle birlikte 680 yıllık tarihi anıt ağacının altında bir araya gelerek bayram coşkusunu doyasıya yaşadı. Milli Mücadele yıllarında askeri karargah olarak kullanılan ve bugün müze olarak hizmet veren tarihi mekân, Cumhuriyet Bayramı şenliğine ev sahipliği yaptı.

Etkinlik boyunca çocuklar, müzik eşliğinde drama çalışmaları, grup oyunları, çuval yarışları ve davul-tef çubuklarıyla yapılan ritim çalışmalarıyla eğlenceli anlar yaşadı. Çocuklara Türk bayrağı ve balonlar dağıtılarak Cumhuriyet coşkusu paylaşıldı. Etkinlikte ayrıca, Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı psiko-sosyal destek personelleri tarafından ebeveynlere bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN