Sahte içkiden ölenlerin sayısı 75'e yükseldi

Sahte içkiden ölenlerin sayısı 75'e yükseldi

Sahte içki nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 75'e yükseldi, son haber yine İzmir'den geldi. Böylece kent genelinde metil alkol şüphesiyle ölenlerin sayısı 32'e çıktı.

İzmir'de alkol aldıktan sonra rahatsızlanması üzerine İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Can Yılmaz (37) hayatını kaybetti.

Yılmaz'ın cesedi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Bu ölüm ile il genelinde 9 Ekim'den bu yana sahte içki zehirlenmesi nedeniyle yaşamını yitirdiği değerlendirilenlerin sayısı 32'ye yükseldi.

01.jpg

Türkiye genelinde 9 Ekim'den bu yana İzmir'de 32, İstanbul'da 10, Aydın'da 9, Kırıkkale ve Mersin'de 7'şer, Kırklareli'de 3, Muğla, Zonguldak ve Tekirdağ'da 2'şer, Trabzon'da 1 olmak üzere metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle yaşamını yitirenlerin sayısı 74'e çıktı.

02.jpg

100 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

İçişleri Bakanlığı da sahte içki operasyonları ile ilgili açıklama yaptı. Operasyonlar kapsamında 3 bin 547 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı, 1 milyon 20 bin 819 litre ile 220 bin 911 şişe sahte/kaçak içki ele geçirildi, 142 yasa dışı içki imalathanesi deşifre edildi.

Alkollü içki zehirlenmesine bağlı yaşanan ölüm olayları ile ilgili gözaltına 100 şüpheliden 40'ı tutuklandı.

METİL ALKOL ZEHİRLENMESİNİ BELİRTİLERİ NELER?

 

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Başkanı Prof. Dr. Başar Cander, sahte içki nedeniyle meydana gelen ölümlere metil alkolün neden olduğunu belirtti, önemli uyarılarda bulundu. 

 

Metil alkolün (metanol) endüstriyel çözücü ve boya çıkarıcı olduğuna, fotokopi sıvılarında, ojelerde ve cam yıkama sıvılarında yaygın kullanıldığına belirten Cander, "Metin alkolün ağızdan alımında zehirlenme olur. Sürekli ve ısrarla solunursa veya cilde sürekli temasta da bulaşabilir. Metil alkol, 7 mililitre alımlarda dahi ölümcül olabilen çok ağır zehirlenmeye yol açabilir" diye konuştu. 

 

Metil alkol zehirlenmesinin üç safhası olduğunu anlatan Cander şunları kaydetti: 

 

"Birincisi 12-24 saat arası 'erken dönem'. Bu dönemde bulgu vermez ve sanki normal alkol alınmış gibi hissettirir. İkincisi 'sessiz dönem' ve 30 saate çıkabilir. Bu dönemde şuur açıktır ama görme sorunları olur. Görme kaybı, bulanık görme, görme alanının bozulması gibi. Üçüncü dönemde ise tüm sistemler etkilenmeye başlar.

 

Bulantı, kusma, şuur değişikliği ve şuur kaybı ile koma görülebilir. Çok hızlı emilerek vücuda hemen dağılır. Öldürücü olma oranları yüksektir. Hasta tam iyileşse bile yüzde 25 hastada kalıcı körlük veya görme bozuklukları yapabilir. Sinir sitemini etkilediğinden parkinson hastalığına dahi sebep olabilir, denge kayıpları yapar." 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN