Yüzü zayıflatır, gıdı sarkmasını önler: İşte sakızın faydaları

Yüzü zayıflatır, gıdı sarkmasını önler: İşte sakızın faydaları

Beyne tokluk hissi veren sakız, atıştırma ihtiyacını da gidermesi dolayısıyla kilo verdirmeye yardımcı oluyor. Çene kaslarını yoğun bir şekilde çalıştıran çiğneme faaliyeti yüzü zayıflatıyor, gıdı bölgesinde oluşabilecek sarkmaları engelliyor. İşte, sakız çiğnemenin faydaları...

Sakız çiğnemenin dişlere etkisi olumlu yöndedir. Beslenme uzmanlarının kilo vermede önerdiği sakız, ağız ve diş sağlığına da katkı sağlıyor. Dişleri temizleyen, sigarayı bırakmaya yardımcı olan sakız, yapılan araştırmaya göre 1 saat çiğnendiği zaman 11 kalori verdiriyor. Uzmanların, sağlığa katkı açısından şekersiz sakız önerdiğini de belirtelim.

bubble-gum-king-andrew-j-paris-c-blowing-bubbles-with-high-school-students.jpg

SAKIZ ÇİĞNEMENİN FAYDALARI

Ağız Sağlığını Korur

Şekersiz sakız çiğnemek tükürük akışını artırır. Bu da ağızdaki asitlerin nötralize edilmesini sağlar. Ayrıca dişlerin güçlenmesi sağlar, çürümeyi önler ve diş boşluğu oluşması riskini azaltır. Dişlerin dış katmanını güçlendirir ve diş hassasiyetini azaltır.

Ağız Kokusunu Giderir

Sakız çiğnemek daha fazla daha fazla tükürük salgılayarak ağzınızı ve dişlerinizi temizler ve koku üreten bakterilerden arındırır. Özellikle tarçın aromalı şekersiz sakızlar, ağız kokusuna neden olan bakterileri azaltmaya yardımcı oluyor.

2021-12-07-165129.jpg

Kilo Vermeye Yardımcı Olur

Sakız çiğnemek kilo vermeye yardımcı olur. Sakız çiğnemek ağzınızı meşgul ettiği için yüksek kalorili yiyeceklere veya öğün arasında atıştırma yapmanıza engel olur.

Bazı şekersiz sakızlar, hafif tatlı tadı veren sorbitol adlı düşük kalorili bir tatlandırıcı içerir. Böylece sakız çiğneyerek şeker alımınızı bir dereceye kadar doyurabilirsiniz.

Çene kaslarını yoğun bir şekilde çalıştıran çiğneme faaliyeti yüzü zayıflatır, gıdı bölgesinde oluşabilecek sarkmaları engeller.

Öte yandan katkı maddesi içermeyen sakızlar, metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını kolaylaştırır.

Mide Asidini Dengeler

Şekersiz sakız, mide asidini düzenleyerek mide ve göğüste yanma hissini ortadan kaldırır. Tükürüğün mide asidini nötralize etmesini sağlar. Yemekten sonra asitliği önlemeye yardımcı olmak için bir parça şekersiz sakız veya bikarbonat sakızı çiğneyin. Şekerli ve nane aromalı sakızlardan kaçının.

image.jpg

Stresi Önler

Stres sağlığınızı hem fiziksel hem de zihinsel olarak etkileyebilir. Stres seviyenizi kontrol etmek için sakız çiğnemeyi deneyebilirsiniz. Çiğneme süreci vücuttaki kortizol miktarını azaltmaya ve stres atmaya yardımcı olur. Sakız bazen kaygı problemlerine ve yorgunluğa da iyi gelir.

Konsantrasyonu Yükseltir

Sakız, konsantrasyonu artırabilir ve hafızayı da güçlendirebilir. Çiğneme işlemi beyne giden kan akışını artırır. Bu da beynin kullanabileceği oksijen miktarını artırır. Böylece bilişsel işlevsellik de artar.

2021-12-07-164924.jpg

Kulak Tıkanıklığını Giderir

Uçak seyahati esnasında kulak tıkanıklığı problemi yaşamamak için sakız çiğnenebilir. Aynı zamanda uzun yol yapılan kara seyahatinde de ortaya çıkan bu sorunun çözümü için yine sakız çiğnenebilir. Sakız çiğnemek östaki tüplerini açar ve bu da kulaklardaki aşırı basıncı azaltır. Böylece kulaklar açılır.

Sigarayı Bırakmaya Yardımcı Olur

Sigara içmek sizi fiziksel olarak nikotine bağımlı hale getirir. Nikotin sakızını çiğnemek ağzınızı meşgul etmenize ve zihninizi sigara içme dürtüsünden uzak tutmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca eser miktarda nikotin sağlayarak ve detoksta sizi rahatlatarak yoksunluk belirtilerinizin yoğunluğunu önemli ölçüde azaltabilir veya tamamen ortadan kaldırabilir.

Ancak nikotin sakızlarını doğru miktarda kullanmaya özen gösterin. Bunun için bir doktora mutlaka danışın. Her insan için farklı miktarda nikotin sakızı reçete ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN