M çiçeği virüsü yayılıyor: Bir ülkeye daha sıçradı

M çiçeği virüsü yayılıyor: Bir ülkeye daha sıçradı

Dünya genelinde yayılmaya devam eden maymun çiçeği virüsü, Filipinler'e de ulaştı. Sağlık yetkilileri, ülke içinde seyahat geçmişi bulunmayan bir kişide maymun çiçeği virüsü tespit edildiğini açıkladı.

Kovid-19 pandemisinin ardından dünya, yeni bir sağlık tehdidiyle karşı karşıya. Maymun Çiçeği (Mpox) virüsü Afrika kıtasında başlayan ve hızla yayılarak artık dünyanın birçok ülkesinde görülmeye başlandı.

FİLİPİNLER'DE VİRÜS TEKRAR BAŞ GÖSTERDİ

Daha önce seyahat geçmişi bulunmayan bir kişide tespit edilen maymun çiçeği virüsü, Filipinler'de yeniden ortaya çıktı. Bu durum, virüsün ne kadar hızlı yayılabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi. Ülkedeki sağlık yetkilileri, virüsün yayılmasını önlemek için sıkı önlemler alıyor ve vatandaşları bilinçlendirmeye çalışıyor.

Afrika Birliği Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin verilerine göre, kıtada 13 ülkede maymun çiçeği vakası tespit edildi. Özellikle Güney Afrika, Kenya ve Uganda gibi ülkelerde vaka sayıları oldukça yüksek.

AVRUPA'YA DA SIÇRADI

Maymun çiçeği virüsü, Afrika kıtasıyla sınırlı kalmayarak Avrupa'ya da ulaştı. İsveç'te bir kişide tespit edilen virüs, Avrupa'daki sağlık otoritelerini alarma geçirdi. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Avrupa'da vakaların artmasından endişe ediyor ve ülkeleri gerekli önlemleri almaya çağırıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN