Karpuzu o saatlerde asla yemeyin, sağlığınızdan olabilirsiniz! Yıllarca bunu bilmeden tüketmişiz

Karpuzu o saatlerde asla yemeyin, sağlığınızdan olabilirsiniz! Yıllarca bunu bilmeden tüketmişiz

Gece geç saatlerde karpuz tüketmek, özellikle yaz aylarında pek çok kişi için cazip bir seçenek olabilir. Ancak uzmanlar, bu alışkanlığın bazı sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda uyarıyorlar. Peki bu alışkanlık nelere sebep oluyor?

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi karpuz, hem serinletici hem de besleyici özellikleriyle öne çıkar. Ancak, bu lezzetli ve su oranı yüksek meyvenin gece geç saatlerde tüketilmesi bazı sağlık sorunlarına yol açabilir. Uzmanlar, özellikle mesane ve idrar yolları üzerinde olumsuz etkilere neden olabileceğini belirtiyor.

KARPUZU O SAATLERDE ASLA YEMEYİN, SAĞLIĞINIZDAN OLABİLİRSİNİZ! YILLARCA BUNU BİLMEDEN TÜKETMİŞİZ

Uzmanlar, karpuzun yüksek su içeriği nedeniyle idrar üretimini artırarak, gece boyunca sık idrara çıkma ihtiyacına neden olabileceğini söylüyor. Bu durum, özellikle mesane sorunları olan kişiler için rahatsız edici olabilir. Ayrıca uzmanlar "Karpuz, diüretik bir etkiye sahiptir ve bu yüzden gece geç saatlerde tüketildiğinde uykunun bölünmesine sebep olabilir," diye ekliyor.

2023/05/04/karpuz-cekirdegi-faydalari4.jpg

İNSÜLİN SEVİYELERİNDE DENGESİZLİKLERE YOL AÇABİLİR

Uzmanlar, karpuzun içerdiği şekerin gece metabolizmasını etkileyerek insülin seviyelerinde dengesizliklere yol açabileceğine de dikkat çekiyor. Bu dengesizlik, özellikle diyabet hastaları için olumsuz sonuçlar doğurabilir. Uzmanlar, "Karpuz, glisemik indeksi yüksek bir meyve olduğundan, kan şekerini hızla yükseltebilir. Bu yüzden diyabetik bireylerin gece tüketimine dikkat etmeleri önerilir" diyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN