Canan Karatay’dan vücudu resetleyen ikili tavsiyesi! Bağışıklık, cilt, hafıza, sinir sistemi… Bu karışım her şeye şifa

Canan Karatay’dan vücudu resetleyen ikili tavsiyesi! Bağışıklık, cilt, hafıza, sinir sistemi… Bu karışım her şeye şifa

Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı bir yaşamın formüllerini açıklamaya devam ediyor. Verdiği önerilerle dikkat çeken Canan Karatay’dan vücudu resetleyen ikili tavsiyesi geldi. İşte, bağışıklık, cilt, hafıza, sinir sistemi… Neredeyse her şeye şifa olan o karışım…

Türk kültüründe önemli bir yeri olan pekmezin olmazsa olmazı elbette tahindir. Birçok uzman tarafından faydaları saymakla bitmeyen tahin pekmez ikilisi Canan Karatay’ın da önerileri arasında yer alıyor…

Tahin ve pekmez bir araya geldiğinde ortaya çıkan lezzet, sadece damakları şenlendirmekle kalmaz, aynı zamanda sağlık için bir destek sunar. Bu ikili, antioksidanlar ve besleyici öğelerle doludur, böylece vücudunuzu güçlendirir ve gençliğinizi korur.

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR KAN DOLAŞIMINI HIZLANDIRIR

Tahinin antiinflamatuar özellikleri sayesinde bağışıklık sistemi desteklenirken, pekmez ise kan dolaşımını düzenler. Bu kombinasyon, kalp hastalıkları ve felç riskini azaltırken genel sağlığı iyileştirir.

canan-karatay-tahin-pekmez-1.jpg

SAÇ VE CİLT SAĞLIĞININ OLMAZSA OLMAZI

Tahin, bol miktarda B vitamini içerir, bu da hücre yenilenmesini teşvik ederek saçların parlaklığını artırır. Ayrıca, cildin yenilenmesine yardımcı olan çinko ve kolajen üretimini destekleyen lizin içerir.

HAFIZAYA DESTEK

Omega 3 ve 6 yağ asitleri, sinir hücrelerinin sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlar ve hafıza ile beyin fonksiyonlarına katkıda bulunur.

canan-karatay-tahin-pekmez-2.jpg

Tahin, kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir ve potasyum gibi önemli mineraller açısından zengindir. Bu mineraller, kemik sağlığından kas fonksiyonlarına kadar vücutta çeşitli fonksiyonlarda kritik bir rol oynar.

BAĞIŞIKLIK DESTEĞİ VE ANTİOKSİDANLAR

Tahin, E vitamini ve antioksidanlar içerir. Bu bileşenler, bağışıklık sistemi fonksiyonunu destekler ve hücresel hasarı azaltır.

canan-karatay-tahin-pekmez-3.jpg

SAĞLIKLI SİNDİRİM İÇİN LİF KAYNAĞI

Lif açısından zengin tahin, sindirim sağlığını iyileştirir, düzenli bağırsak hareketlerini teşvik eder ve sindirim sistemi rahatsızlıklarını hafifletir.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER!

Tahin ve susam tohumları alerjisi olan kişilerin dikkatli olması önemlidir. Sağlık sorunları veya özel diyet gereksinimleri olanlar için sağlık profesyoneliyle danışılması tavsiye edilir.

Tahin pekmez, sağlık ve güzellik için doğal bir çözüm sunar. Günlük diyetinize ekleyerek, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu besinleri sağlayabilir ve genel sağlığınızı destekleyebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN