Böbrek yetmezliğinden kansere her derde deva! Çiftçiler ekiyor, ilaç sanayileri alıyor: Süper meyvede hasat başladı

Böbrek yetmezliğinden kansere her derde deva! Çiftçiler ekiyor, ilaç sanayileri alıyor: Süper meyvede hasat başladı

Son zamanların en popüler meyvelerinden biri olan “süper meyve” gün geçtikçe yayılmaya devam ediyor. Başta böbrek yetmezliği ve kanser gibi ciddi hastalıklara iyi gelen bu meyve en çok da ilaç sanayiinde kullanılıyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Erzincan’da süper meyve olarak bilinen aronyanın ilk hasadı gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Uzman Eller Projesi desteğiyle 3 yıl önce aronya bahçesi kuran Ziraat Yüksek Mühendisi Esra Cahyir Evrensel, 3 bin fidanla başladığı yolculuğun meyvelerini toplamaya başladı. Aronyanın sağlık faydaları, ilaç sanayisinde kullanımı ve organik üretimi, bu süper meyvenin dikkat çeken yönleri arasında yer alıyor.

yeni-proje-16.jpg

ARONYA: SAĞLIĞIN SÜPER MEYVESİ

Aronya, yüksek antioksidan içeriği, vitamin ve mineral zenginliğiyle dikkat çekiyor. A, B, C ve E vitaminlerinin yanı sıra potasyum ve magnezyum gibi mineraller de barındıran aronya, bağışıklık sistemini güçlendirerek kansere karşı korunmaya yardımcı oluyor. Ayrıca böbrek yetmezliği, göz rahatsızlıkları, gıda intoleransları ve şeker hastalığı gibi sağlık sorunlarına karşı faydalı olduğu belirtiliyor.

Yaşamını Ankara’da sürdüren ancak süper meyveyi memleketi Erzincan’da yetiştiren Evrensel, süper meyvenin faydalarını anlatarak, “Aronya süper meyve olarak anılan, içerisinde yüksek antioksidan değeri bulunan, A, B, C ve E vitamini olan, aynı zamanda potasyum ve magnezyum gibi minerallere sahip çok değerli bir bitki. O yüzden biz de aronyayı kendi memleketimizde yetiştirmeye çalıştık. Çok da güzel verim aldık. Şimdi ilk hasadını yapıyoruz. İnşallah bereketli olur.” dedi.

yeni-proje-17.jpg

KANSERDEN BÖBREK YETMEZLİĞİNE

Aronyanın faydalarının yeteri kadar bilinmediğini dile getiren Evrensel, süper meyvenin bağışıklığı yükselttiğini ve bu nedenle kanser hastalarının aronyayı çok fazla tükettiğini aktardı. Öte yandan aronyanın böbrek yetmezliği, göz rahatsızlığı, gıda rahatsızlıkları ve şeker hastalığı bakımından çok değerli bir bitki olduğunu kaydeden Evrensel, aronyanın gıda, ilaç sanayii ve kozmetik gibi birçok alanda da kullanıldığına dikkat çekti.

yeni-proje-18.jpg

TAMAMEN ORGANİK YETİŞTİRİLİYOR

Erzincan ikliminin, aronya yetiştirmek için oldukça uygun olduğunu belirten Evrensel, aronyaların tamamen organik yetiştirildiğini vurguladı. Evrensel, “Aronya zaten ilaç sanayinde kullanılıyor. Bu nedenle üretiminde kimyasalı hiçbir şekilde önermiyoruz. Bugün ilk hasadımızı gerçekleştirdik. Rekolte beklediğimizden yüksek geldi. Aronyayı satışa hazırız.” dedi.

yeni-proje-20.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN