Bilimsel olarak incelendi Canan Karatay haklı çıktı! Herkes limonlu su içmek isteyecek

Bilimsel olarak incelendi Canan Karatay haklı çıktı! Herkes limonlu su içmek isteyecek

Yaptığı açıklamalarla sık sık gündemde yer alan Canan Karatay, geçtiğimiz süreçte yaptığı limonlu su açıklaması ile dikkat çekmişti. Limonlu su gerçeği bilimsel olarak araştırıldığı Canan Karatay haklı çıktı. İşte limonlu suyun kanıtlanmış faydaları…

Hastalandığımızda ilk başvurduğumuz ürünler arasında yer alan limon sağlık açısından pek çok farklı faydayı da beraberinde getiriyor. Limonlu suyun vücut üzerindeki faydaları sık sık araştırılırken uzman isimlerde konuyu derinlemesine inceledi. Besin değeri sayesinde enerji sağlayan limonlu su bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir. 50 gram kadar limon suyunda 12 kalori bulunurken 0.2 gram lif ve 1,12 gram meyve şekeri yer almaktadır. Bunun yanı sıra 0.18 gram protein içeren limon 50 gramında 58 mg potasyum bulunduruyor. Katıldığı programlarda limonlu su gerçeğinden bahseden Canan Karatay haklı çıktı. İşte limonlu suyun kanıtlanmış faydaları…

LİMONLU SUYUN FAYDALARI NELERDİR?

  • Bağışıklık destekleyici bir göreve sahip olan limon düzenli tüketilmesi durumunda kilo verme sürecine de yardımcı olmaktadır.
  • İçerdiği C vitamini ile bağışıklık sistemini desteklerken soğuk algınlığı ve solunum yolu enfeksiyonları gibi hastalıkların tedavisine de yardımcı olur.
  • Limon suyu içerisinde yer alan sitrat böbrek taşı oluşumunu önlerken Böbrek sağlığını da korur.
  • Vücutta demir emilimini arttırmaya yarayan limon aneminin önlenmesinde kullanılır.
  • Kolajen sentezine destek sağlayan limon cilt sağlığı içinde son derece yararlıdır.
  • Vücuttan toksin ve ödemlerin atılmasına destek olur.
  • Sindirim sisteminin düzeltilmesine yardımcı olur.
  • Karaciğer fonksiyonlarının çalışmasına destek sağlar.
  • Su tüketimini kolaylaştırır.
  • Kalp ve damar hastalıklarının önlenmesinde rol oynar.

Limonlu Su Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar? - Yemek.com

CANAN KARATAY LİMONLU SU HAKKINDA NELER SÖYLEDİ?

Katıldığı programlarda sık sık limonlu su vurgusu yapan Canan Karatay, ''Limonlu su, bağırsakların aktif çalışmasına yardımcı olarak sindirimi kolaylaştırır ve düzenli tüketildiğinde yağ yakma özelliği gösterir. Sabah aç karnına limonlu su tüketildiğinde, kilo vermek için birikmiş ödemler idrar yoluyla dışarı atılır." sözlerini dile getirdi.

Limonlu Su Zayıflatır Mı? Mucizevi Etkileri - Nefis Yemek Tarifleri

DOĞAL ÖDEM ÖNLEYİCİ

Limonlu su vücuttaki ödemin dışarı atılmasına büyük oranda katkı sağlamaktadır. Limon naturel bir diüretik olarak bilinirken bu özelliği ile birlikte vücuttaki fazla sıvıların dışa atılmasına da destek oluyor. Bunun yanı sıra limonun içeriğinde yer alan C vitamini ve antioksidanlar iltihaplanmayı önleyerek ödemin hafiflemesine de destek sağlar. Limonlu su sindirimi kolaylaştırırken toksinlerin vücuttan atılmasına da destek olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN