Araştırma: Kovid-19 geçirenlerin kalp krizi ve felç riski iki kat artıyor

Araştırma: Kovid-19 geçirenlerin kalp krizi ve felç riski iki kat artıyor

ABD'de yapılan bir araştırma, Kovid-19 geçirenlerin sonraki üç yıl içinde kalp krizi, felç ve ölüm riskinin, hastalığı geçirmeyenlere göre iki kat daha fazla olduğunu ortaya koydu. 11 binden fazla Kovid-19 hastasının verileri incelenerek yapılan araştırmada, özellikle hastaneye kişilerde bu riskin üç kat daha yüksek olduğu belirlendi.

ABD’de yapılan bir araştırma, Kovid-19 geçiren kişilerin sonraki üç yıl içinde kalp krizi, felç ve ölüm riskinin, hastalığı geçirmeyenlere kıyasla iki kat daha fazla olduğunu ortaya koydu.

Güney California Üniversitesi, California Üniversitesi (UCLA) ve Ohio’daki Lerner Araştırma Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen çalışma, İngiltere’deki Biobank biyomedikal veri tabanında bulunan yaklaşık 250 bin kişinin sağlık kayıtlarını inceledi.

Araştırmacılar, 2020 yılında Kovid-19'a yakalanan 11 binden fazla kişinin verilerini, aynı dönemde hastalığa yakalanmayan 222 binden fazla kişiyle karşılaştırdı.

Bulgular, Kovid-19 geçirenlerin sonraki üç yılda kalp krizi, felç ve ölüm riskinin iki kat arttığını gösterdi. Hastalığa yakalanan 11 bin kişinin yaklaşık 3 bini hastaneye yatarken, bu kişilerin risklerinin hastalığı geçirmeyenlere göre üç kattan fazla olduğu belirtildi.

Kovid-19 hastalığı geçiren ve bundan dolayı hastaneye yatırılanların kalp krizi, felç ve ölüm riskinin zaman içerisinde azalmadığını belirten araştırmacılar, hastalığın vücuttaki kardiyovasküler sistem üzerinde neden bu kadar uzun süreli etkileri olduğunun henüz bilinmediğini aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN