Rusya: Karadeniz'de Türk gemisi ile kriz yaşanmadı

Rusya: Karadeniz'de Türk gemisi ile kriz yaşanmadı

Rusya, bugün Karadeniz'de bir Türk gemisi ile bir Rus gemisi arasında kriz yaşandığı iddialarının doğru olmadığını bildirdi. Federal Güvenlik Servisi'nden yapılan açıklamada, Rus Çernomorneftegaz şirketinin iddiaları yalanlandı.

[Karar]

Rusya'nın geçen yıl ilhak ettiği Kırım'ın Federal Güvenlik Servisi, bugün erken saatlerde yayımlanan "Karadeniz'de Türk ve Rus gemileri arasında kriz" haberlerine ilişkin açıklamada bulundu.

TASS ajansında yer alan habere göre servisten yapılan açıklamada, Çernomorneftegaz şirketine ait geminin, "Bir Türk gemisi tarafından hareketinin engellenmeye çalışıldığı" ve "Türk gemisinin telsize yanıt vermediği" şeklindeki iddiası yalanlanarak "Türk gemisi ile telsiz bağlantısı kurulmasının ardından gemi rotasını değiştirmiştir" denildi.

Gemi güvenli bir şekilde geçti

Federal Güvenlik Servisi, Türk gemisinin, Rus gemilerinden oluşan filoyu güvenli bir şekilde geçtiğini, herhangi bir engelleme girişimi olmadığını ve gemi ile filo arasındaki mesafenin 2 deniz milinin üzerinde olduğunu kaydetti.  

Çernomorneftegaz  şirketinden yapılan açıklamada "Türk gemisi gemilerin denizde çarpışmasını önlemek amacıyla belirlenen uluslararası kuralları ihlal ederek gemimizin önünde durarak geçişimizi engelledi. Türk gemisinin kaptanı telsizle bağlantı kurmaktan kaçındı ve çağrılara cevap vermedi. Bunun ardından Rus teknesi ile sahil güvenlik gemisi Türk gemisinin yönünü değiştirmeye zorladı" iddiaları yer almıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN