Rusya ile Karadeniz'de bir gemi krizi daha

Rusya ile Karadeniz'de bir gemi krizi daha

Kırım enerji şirketi Çernomorneftegaz'a ait bir gemi ile Türk bandıralı bir geminin Karadeniz'de tehlikeli biçimde yakınlaştığı bildirildi.

Kırım enerji şirketi Çernomorneftegaz'a ait bir geminin, Türk bandıralı bir gemi tarafından seyrinin engellendiği iddia edildi. Şirket, Reuters ajansına yaptığı açıklamada kendi gemisi ile sahil güvenlik ekiplerinin, Türk gemisini yönünü değiştirmeye zorladığını ileri sürdü.

Enerji şirketinden yapılan açıklamada ayrıca şirketin gemileri tarafından çekilen petrol çıkarma platformunun güvenliğinin sağlandığı belirtildi.

Rus Sahil Güvenlik: Ateş açılmadı

Olayın Ukrayna’nın Odessa şehri açıklarında uluslararası sularda meydana geldiğini duyuran Rus Sahil Güvenliği'nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Kimliği belirlenemeyen, ancak Türk bayrağı çekmiş olan ticari bir gemi Çernomorneftegaz şirketine ait sondaj platformunun nakli sırasında konvoyun yolunu kesmeye çalıştı. Uluslararası denizcilik kuralarına aykırı davranın Türk gemisi, Rus konvoyuna tehlikeli mesafeye yaklaştığı için Federal Güvenlik Servisi botu ve Karadeniz Donanmasına bağlı gemi tarafından yön değiştirmeye zorlandı. Ardından platformun Kırım açıklarına çekilmesi işlemine devam edildi”

Rus tarafından yapılan açıklamada ayrıca ateş açılmadığı da belirtildi.

Önceki gün Ege Denizi'nde bir Rus savaş gemisi, Türk balıkçı teknesine taciz ateşi açmış, olauyla ilgili Türkiye'nin Moskova'daki Askeri Ataşe'si Rus Savunma Bakanlığı'na çağırılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN