Putin: Enformasyon saldırılarına hazırız

Putin: Enformasyon saldırılarına hazırız

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin Suriye'de hava operasyonlarına başlamasının ardından "sivillerin öldüğü" şeklinde çıkan haberleri "enformasyon saldırıları" olarak değerlendirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ülkesinin Suriye'de düzenlediği hava operasyonları neticesinde sivil kayıplar yaşandığı yönündeki haberleri "enformasyon saldırısı" olarak nitelendirdi.

Kremlin Sarayı'nda düzenlenen sivil toplum ve insan hakları konseyi toplantısında konuşan Putin, "Biz bu türlü enformasyon ataklarına hazırız. Sivil kayıplar yaşandığı yönündeki ilk haberler daha Rus uçakları havalanmadan ortaya çıktı" dedi.

"ABD ile irtibat halindeyiz"

Putin, ABD ile Suriye'de sürekli bilgi değişimi sağlayacak bir mekanizmanın oluşturulmasını umut ettiğini belirterek, bu nedenle ABD istihbaratı ve Savunma Bakanlığı'yla irtibat halinde olduklarını söyledi.

Öte yandan Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov Rusya'nın hava operasyonlarının Esed güçleri sahada üstünlük sağlayana kadar devam edeceğini belirtti.

Peskov Moskova'nın Esad'a, IŞİD ve "diğer aşırı gruplarla" mücadele için destek verdiğini savundu.

MOSKOVA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN