Paris saldırılarındaki bombaları üreten kişi bulundu

Paris saldırılarındaki bombaları üreten kişi bulundu

Paris'te IŞİD tarafından gerçekleştirilen ve 129 kişinin öldüğü saldırılarda kullanılan bombalı yelekleri imal eden kişinin, Fransız vatandaşı Mohammed K. olduğu tespit edildi.

Paris saldırılarını düzenleyen militanların kullandığı bombalı yelekleri yapan kişinin, Fransız vatandaşı Mohammed K. olduğu belirlendi. 

Mohammed K'nın kimliği ve Belçika'da bulunduğu hakkında istihbarat elde eden Fransız yetkililer, durumu Belçika polisine bildirdi. Bunun üzerine teröristin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı. Mohammed K'nın resmi Fransız ve Belçika polisleri tarafından yayımlandı.

15-11/19/paris-attacks.jpg

Bataclan konser salonu ve Stade De France'da canlı bomba saldırıları gerçekleştiren yedi kişinin üzerinde birbirinin aynısı bombalı yelekler olduğu tespit edilmişti. Yetkililer, yeleklerin son derece profesyonel bir bomba uzmanı tarafından yapıldığını ifade etmişti.

Tespit edilen üçüncü isim

Daha önce saldırıları düzenleyen ekipte yer alan Abdeslam Salah ve eylemi planladığı belirtilen Abdelhamid Abaaoud'un kimlikleri belirlenmişti. Salah'ın yakalandığına dair haberler çıkmış, fakat bu haberler daha sonra yalanlanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN