Mevlüt Çavuşoğlu: Erdoğan ve Putin Temmuz sonu veya Ağustos'ta görüşebilir

Mevlüt Çavuşoğlu: Erdoğan ve Putin Temmuz sonu veya Ağustos'ta görüşebilir

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in Temmuz sonunda görüşebileceğini açıkladı.

Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'u Antalya'ya davet ettiğini belirten Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de Temmuz sonu veya Ağustos'ta görüşebileceklerini ifade etti.

TRT Haber'e konuşan Bakan Çavuşoğlu G-20'den önce tarafların bir araya geleceğini tekrarladı, "Temmuz sonu veya Ağustos başında büyük olasılıkla görüşme olacak" dedi. Çavuşoğlu, Mısır ile görüşme konusunda da mesajlar verdi görüşülebileceğini yineledi ancak Mısır'ın da özellikle siyasi tutukluların serbest bırakılması konusunda olumlu adımlar atması gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin Mısır'la normalleşme için koşullarından biri eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ve siyasi tutukluların serbest bırakılmasıydı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN