MHP'de olağanüstü kurultay talebiyle açılan dava sonuçlandı. Mahkeme, MHP'nin olağanüstü kongreye gitmesine karar verdi. Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, kurultay çağrı heyeti oluşturdu. MHP'yi olağanüstü kongreye kayyum heyeti götürecek.
MHP'de olağanüstü kurultay talebiyle açılan dava sonuçlandı. MHP'li muhaliflerin açtığı davada Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesine karar verdi. Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, kurultay çağrı heyeti oluşturdu. MHP'yi olağanüstü kongreye kayyum heyeti götürecek.
KARARDAN SONRA NELER YAŞANACAK?
Olağanüstü Kurultay taleplerine genel merkezden yanıt alamayan muhaliflerin açtığı dava karar bağlandı. Mahkeme, muhaliflerin lehine olan kararı üzerine 'çağrı heyeti' de atanacak. Bu heyet de partiyi kurultaya götürecek. Mahkeme, olağanüstü kurultayın önünü açarsa partinin üst delegelerinden 4 kişilik ‘Çağrı Heyeti’’ atanacak. Heyet, sadece olağanüstü kurultayın gerçekleştirilmesini sağlayacak. Tüzük değişikliği yapılarak olağanüstü kurultayın seçimli olması sağlanacak. Kurultayın seçimli olması yönünde karar çıkarsa adaylar seçim çalışmalarını hızlandıracak.
MUHALİFLERE SEVİNDİREN KARAR
1 Kasım seçimlerinde istediği sonucu alamayınca parti içi muhalefetin harekete geçtiği MHP için Ankara 12. Sulh Mahkemesi önemli kurultay kararını açıkladı. MHP'li muhaliflerin açtığı davada Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesine karar verdi.
Seçimden sonra Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan, parti içi muhalefete soyunarak olağanüstü kurultay talebinde bulundu. Bunun için gerekli 543 imzayı topladı ve noter eşliğinde genel merkeze teslim etti. Ancak MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, kurultay talebini reddederek muhaliflere mahkeme yolun göstermesi üzerine muhalifler, mahkeme yolunu tuttu.
4 ADAY ÖNE ÇIKTI
16 il başkanı adına avukatlar, 5 Şubat’ta dava dilekçelerini Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne teslim etti. Mahkeme, emsal teşkil edecek kararı açıkladı. Bu arada, Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan’dan sonra Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ da adaylığını açıkladı.
MUHALİF BAŞKANLAR DAVA AÇTI
MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk, Kilis İl Başkanı Arif Amoca, Bilecik İl Başkanı Ahmet Gürses, Kırklareli İl Başkanı Kürşad Yamaner, Ardahan İl Başkanı Taşkın Polat, Bayburt İl Başkanı Süleyman Burç, Elazığ İl Başkanı Abdulvahap Erdem, Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, Sivas İl Başkanı Ragıp Özkan, Tekirdağ İl Başkanı Enez Kaplan, Tokat İl Başkanı Fatih Demirkol, Nevşehir İl Başkanı Göksel Taşçı, Uşak İl Başkanı Ali Kurt, Çorum İl Başkanı Bekir Çetin ve Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş, "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesine karar verilmesi için dava açmıştı.
MHP'DEN İLK AÇIKLAMA
MHP Genel Başkan Yardımcı Semih Yalçın, hukuk yollarının tükenmediği ve üst mahkeme gideceklerini açıkladı.
MUHALİF SİNAN OĞAN'DAN AÇIKLAMALAR
MHP'de genel başkanlığa adaylığını açıklayan Sinan Oğan, ''İnşallah Mayıs ayı içerisinde MHP kurultayını toplayacaktır. Temyiz harekete geçilmesini engellemiyor. Bu kurultay sürecini kesintiye uğratmaz'' değerlendirmesinde bulundu.
Sinan Oğan'ın ilk değerlendirmeleri ise şu şekilde:
"Gönül isterdi ki bu karar mahkeme kararı ile alınmasın. Sayın Genel başkanın isteği ile işleme konsun. Bize mahkeme kapılarını gösterdi. Bir ay içinde kurultayı toplayıp iktidar yürüyüşünü başlatacağız. Genel merkez temyize gitse de bu kurultay sürecini kesintiye uğratmaz."
OĞAN'DAN 'HAYIRLI OLSUN' TWEETİ
Mahkemenin kararının ardından Twitter'dan ileti yayınlayan Sinan Oğan şu mesajı verdi: ''Olağanüstü kurultayımız vatanımıza, milletimize, partimize ve camiamıza hayırlı olsun. Ülkücü Hareket Engellenemez''