İşte MHP'yi kurultaya götüren mahkeme kararı | MHP kararının tam metni

İşte MHP'yi kurultaya götüren mahkeme kararı | MHP kararının tam metni

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi MHP'ye kayyum atanarak kurultaya gidilmesine karar verdi. Mahkeme kararında Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç'i partiyi kurultaya götürmek üzere görevlendirdi.

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, MHP'yi kurultaya götürecek kararını açıkladı. Kararda 3 isim partiye kongre kayyumu olarak atandı.   Kararın tam metni şöyle:

"Davanın kabulü ile olağanüstü kongre çağrısı yapmak üzere 3 üyenin görevlendirilmesi talebinin kabulü ile açılış ve yoklama, kongre divan heyetinin seçimi, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması, genel başkanın açılış konuşması, MHP tüzüğünün 63. gündemdeki sıranın değiştirilmesi veya bir konunun gündeme alınması talep edilebilir olağanüstü toplantılarda genel başkan merkez yönetim kurulu ve merkez disiplin kurulu seçim yapılabilir şeklindeki teklifini görüşüp ve karara bağlamak üzere belirtilen gündem doğrultusunda tüzük değişikliği amacıyla toplantı çağrısı yapmak üzere Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç’in görevlendirilmelerine, kararın tebliğinden itibaren 8 gün içinde yasa yolu açık olmak üzere verilen karar açıkça okunup usulen anlatıldı."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN