Sinan Oğan kimdir? Nerelidir? MHP genel başkan adayı Sinan Oğan portresi | MHP'de kurultay kararı

Sinan Oğan kimdir? Nerelidir? MHP genel başkan adayı Sinan Oğan portresi | MHP'de kurultay kararı

MHP mahkeme kararıyla kongreye gidiyor. Adaylardan biri Sinan Oğan! Peki Sinan Oğan kimdir, nerelidir? MHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıklayan ve muhaliflerle birlikte hareket eden Iğdır eski Milletvekili Sinan Oğan, kurultay kararından sonra ilk konuşan isim oldu. Sinan Oğan Neden MHP başkan adayı oldu? Daha önce MHP'den ihraç edilen ve parti kararıyla dönen Sinan Oğan'ın biyografisi haberimizde.

7 Haziran seçimlerinden sonra MHP'de Devlet Bahçeli'ye muhalefet bayrağı açan 24. dönem Iğdır Milletvekili Sinan Oğan genel başkanlık için adaylığını açıklamıştı. Peki Sinan Oğan kimdir? Neden aday oldu. MHP'deki pozisyonu ne? Kurultay'da şansı var mı? Tüm yönleriyle Sinan Oğan portresi haberimizde...

Mahkemenin MHP için verdiği kurultay kararından sonra ilk konuşan isim de Sinan Oğan oldu. Sinan Oğan kurultay haberi gelir gelmez Twitter hesabından ilk açıklamayı yaptı. Ogan, ''Olağanüstü kurultayımız vatanımıza, milletimize, partimize ve camiamıza hayırlı olsun. Ülkücü Hareket Engellenemez'' dedi.

16-04/08/ekran-resmi-2016-04-08-153843.png

MHP'de olağanüstü kurultay talebiyle açılan dava sonuçlandı. Mahkeme, olağanüstü kongreye gitmesine karar verdi. MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, olağanüstü kongre kararı sonrası ilk açıklamayı yaptı. Oğan şöyle konuştu:

MHP KONGRESİ İÇİN MAYIS'IN İLK HAFTASINI İŞARET ETTİ

"Allah nasip ederse 1 ay içinde Kurultayımızı gerçekleştireceğiz ve ondan sonra da iktidar yürüyüşünü inşallah başlatacağız. Mayıs ayı içerisinde, ilk haftalarda, olağanüstü kurultay yapılır. Temyize gidilmesi bu süreci engellemez. Mahkeme, MHP'nin olağanüstü kongreye gitmesine karar verdiMHP'de olağanüstü kurultay talebiyle açılan dava sonuçlandı. Mahkeme, MHP'nin olağanüstü kongreye gitmesine karar verdi. Yargıtay'a genel merkezin müracat edeceği anlaşılıyor. MHP'nin kurultay delegelerinin yarısı kurultay istiyor. Yargıtay daha önce bir karar vermiş durumdadır. Biz bu sürece hukuki açıdan hiçbir boşluk bırakmayacak şekilde hazırlandık. Hiç kimse ülkücü hareketi bölmek gibi bir düşüncede olmasın, ülkücü harekete yakışır bir şekilde kurultayımızı yapacağız."

SİNAN OĞAN KİMDİR

Devlet Bahçeli'nin 7 Haziran seçimleri için "Başarı nerede?" diye soran Sinan Oğan, Bahçeli'nin "Başarılıyız. Oylarımızı arttırdık" sözlerini eleştirmişti. Bu eleştirileri nedeniyle MHP'den ihraç edilen Sinan Oğan mahkeme kararıyla partiye geri döndü. Peki Sinan oğan kimdir. Neden MHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıkladı. Ayrıntılar haberimizde. 

SİNAN OĞAN RUSÇA VE İNGİLİZCE BİLİYOR

MHP'den 24. dönem Iğdır milletvekili seçilen Sinan Oğan 1 Eylül 1967'de Iğdır'da doğdu. Azeri kökenli olan Sinan Oğan, Marmara Üniversitesi İİBF mezunu olup yüksek lisans çalışmasını aynı üniversitede tamamladı. Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Üniversitesi'nde (MGİMO) doktora çalışması yaptı. İleri düzeyde Rusça ve akademik düzeyde İngilizce bilmektedir. Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsünde araştırma görevlisi, Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesinde öğretim görevlisi ve Dekan Yardımcısı olarak görev yaptı. TİKA Azerbaycan Temsilcisi oldu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı tarafından "Devlet Nişanı" ile taltif edilmiştir. Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) Rusya Ukrayna Araştırmaları Masası Başkanlığı yaptı. TÜRKSAM'ı kurdu ve Başkanlığını yaptı. Valdai Formu Üyesidir. Yayınlanmış 3 kitabı ve 500'den fazla makalesi bulunmaktadır. Milliyet Gazetesi "Sosyal Bilimler", Marmara Üniversitesi "Akademik Üstün Başarı" ve Ekoavrasya Derneği "Türk Dünyasına Hizmet" ödüllerinin sahibidir. "İnterpress Media Takip Merkezi" tarafından 2010 yılında televizyon ekranlarında en çok tartışılan konu ve en çok ekranda yer alan isimler üzerine yapılan bir çalışmada 131 haberle, Türkiye'de televizyon ekranlarında en fazla boy gösteren isimleri arasında yer aldı.

2011 seçimlerinde milletvekili oldu

Sinan Oğan 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde MHP'den Iğdır milletvekili seçildi. Türkiye-Arnavutluk ve Türkiye-Nijer Parlamentolararası Dostluk Grupları üyesi oldu ve Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Genel Sekreterliği görevini yürüttü.

Oy birliği ile MHP'den ihraç edildi

7 Haziran seçimlerinden sonra Devlet Bahçeli'ye "“Türk Milliyetçilerinin partisi MHP, Osmanlının başkenti, Türk Dünyasının göz bebeği İstanbul'da HDP'nin gerisinde kaldı. Başarı nerede?” diye soran Sinan Oğan eleştirisinin bedelini pahalı ödedi. MHP Merkez Disiplin Kurulu, Eski Iğdır milletvekili Sinan Oğan'ı partiden ihraç etti. MHP Merkez Disiplin Kurulu'nda yapılan oylamada Sinan Oğan'ın oy birliği ile ihraç edilmesine karar verildi.

Dadaloğlu'nun sözleriyle tepki gösterdi

Sinan Oğan, "Başarı nerede?" sorusu gibi ihraç kararına tepkisini de Twitter adresinden dile getirdi. Twitter hesabından “Hakkımızda Devlet vermiş fermanı, ferman padişahın Ülkücü gönüller bizimdir” diye bir tweet attı ve Dadaloğlu’nun sözlerinin yer aldığı türküyü paylaştı.

"MHP Baraj altında kalabilir" demişti

1 Kasım seçimleri öncesinde ise Sinan Oğan yine MHP yönetimine eleştirilerde bulundu ve Devlet Bahçeli'yi hedef aldı. MHP’li Sinan Oğan, “MHP’nin işi zor ama bir o kadar da kolay. MHP ve diğerleri şeklinde bir ayrıştırmayı gerçekleştirirse, 1999’daki sürprizi yakalayabilir. Ama yapamazsa da 2002' deki hezimeti yaşayabilir” açıklaması yaptı.

Milletvekili Sinan Oğan MHP'den ihracına mahkemede itiraz etti Ankara 23. Asliye Hukuk Mahkemesi ise kesin çıkarma cezasını kanuna, parti tüzüğüne şekil ve usul bakımından aykırı buldu. Hakim Zerrin Berke'nin yazdığı gerekçeli kararda, MHP Iğdır Disiplin Kurulu'nun 10 Temmuz 2015'te, Oğan'a, "partiden kesin çıkarma cezası verilmesine yer olmadığına" karar verdiği belirtildi.

Sinan Oğan 1 Kasım sonuçlarını da eleştirdi

MHP ise mahkeme kararının kesin olmadığını, temyiz yolunun açık olduğunu açıkladı. 

Sinan Oğan MHP içindeki muhalif tavrını 1 Kasım seçimlerinden sonra da sürdürdü. Kurultay tartışmalarının yaşandığı partinin genel başkanlığı için aday olacağı yönünde sinyaller verdi. Olağanüstü kurultay çağrısı yapan Sinan Oğan, Devlet Bahçeli'yi başarısız bulduğu için adaylığını açıkladı. 

MHP'de mahkeme kararıyla alınan kurultay kararının ardından gözlerin çevrileceği isimlerden biri Sinan Oğan olacak.

MHP mahkeme kararıyla kongreye gidiyor. Adaylardan biri Sinan Oğan! Peki Sinan Oğan kimdir, nerelidir? Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanlığı için adaylığını açıklayan ve muhaliflerle birlikte hareket eden Sinan Oğan, kurultay kararından sonra ilk konuşan isim oldu. Sinan Oğan Neden MHP başkan adayı oldu. Daha önce MHP'den ihraç edilen ve parti kararıyla dönen Sinan Oğan'ın biyografisi haberimizde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN