Sovyet halkının fantastik bir hicvi

Sovyet halkının fantastik bir hicvi

Sinemalarda bugün dördü yerli 8 yeni film vizyonda. Filmlerde, yönetmen Michael Lockshin’in Rus yazar Bulgakov’un sansüre uğrayan meşhur romanından perdeye uyarladığı ‘Usta ile Margarita’ öne çıkıyor. 1930’ların Moskova’sında, kariyerinin zirvesindeki ünlü bir yazarın, aniden kendini edebi bir skandalın ortasında bulmasını işleyen film, Sovyet toplumu hakkında fantastik bir hiciv.

Türkiye’de sinema salonlarında bugün dördü yerli, 8 film vizyona giriyor. Filmlerde, ‘Gümüş Patenler’ filmi ile tanınan Michael Lockshin Rus yazar Bulgakov’un meşhur romanından perdeye uyarladığı ‘Usta ile Margarita’ öne çıkıyor. August Diehl, Yulia Snigir, Claes Bang, Evgeniy Tsyganov, Yuri Kolokolnikov, Aleksey Guskov ve Polina Aug’un oynadığı Hırvatistan ve Rusya ortak yapımı film 1930’ların Moskova’sında, kariyerinin zirvesindeki ünlü bir yazarın, aniden kendini edebi bir skandalın ortasında bulmasını işliyor.

Kitap, Sovyet toplumu hakkında fantastik bir hiciv olarak yorumlanıyor. Zamanın ötesinde bir aşk hikayesi de barındıran roman, aynı zamanda Faust’un, Hz.İsa’nın çarmıha gerilme hikayesinin de modern bir yorumu. Stalin rejiminin en karanlık döneminde yazılan eser, Bulgakov’un yaşamı boyunca yasaklandı. Sansürlü bir kopyası nihayet 1960’larda yayınlandı ve anında dünya çapında edebi bir fenomen haline geldi. Film ise bu yılın Ocak ayında Rusya’da gösterime girdi ve Kremlin’in filmin yasaklanmasıyla ilgili tehditleri de dahil olmak üzere gelen tepkilere rağmen gişede büyük başarı yakaladı.

screenshot-1.jpg

DENGELER: Süleyman Mert Özdemir’in yönettiği, Cihangir Ceyhan, Erol Babaoğlu ve Tanju Bilir’in rol aldığı film amatör bir sokak boksörünün hayatta kalma mücadelesine odaklanan film, aynı olayları üç farklı karakterin gözünden aktarıyor.

AYRILIK A.Ş.: Tanser Yılmaztürk’ün filmi sevgililerinden ayrılmak isteyenlere ‘ayırma’ hizmeti veren bir şirket kuran bir grup arkadaşın hikayesini anlatıyor. Filmde İdris Nebi Taşkan, Melis Tüzüngüç, Tanser Yılmaztürk, Zeynep Urhan ve Mertkan Arat rol aldı.

KABİR AZABI: İNSİ VE CİNNİ: Gökhan Arı’nın çektiği, Mehmet Tekkanat, Rabia Akgün ve Faik Umut Özalp’in rol aldığı film yerli korku filmi sevenleri sinema salonlarına çekmeyi hedefliyor.

screenshot-2.jpg

ÇOCUKLARA YERLİ ANİMASYON

Haftanın animasyonları ise şöyle: ‘Cesur Prenses: Sihirli Ülke’, dik başlı ve cesur prensesin kötü büyücü tarafından kaçırılması sonrası başlayan kurtarma macerasını işliyor. Tania Vincent ve Ricard Cusso’nun yönettiği ‘Tembeller Ailesi’, şiddetli bir fırtınada evleri yıkılan enerjik tembel hayvan Laura ile eksantrik ailesinin büyük şehre sığınması sonrasında başlarından geçen olayları aktarıyor. Tensai Okamura yönetmenliğindeki Japonya yapımı anime ‘My Hero Academia: Sıra Sende’, büyük bir tehlikeyle karşı karşıya olan bir grup öğrencinin hikayesini konu ediyor. Haftanın yerli animasyonu ‘Cille 2069’ ise, nükleer savaştan sonra enerji kaynakları tükenmiş dünyanın son umudu olan Cilleleri kaybetmemek için Kayra ve arkadaşlarının, 2069 yılında bu kavme karşı verdiği büyük savaşı anlatıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN