Sanatçı Florence Sweryda'nın minyatür evreni

Sanatçı Florence Sweryda, minyatür pop-up tarzıyla ürettiği eserlerindeki detaylı işçilikle sanatseverleri kendisine hayran bırakıyor. Çocukluğunu minyatür klasik arabalar yaparak ve kağıttan katmanlı sahneler çizerek geçiren sanatçı, ilhamını günlük yaşam, antika objeler, desenler, halk sanatı ve hikaye kitaplarından alıyor.

SALİHA SULTAN

Sanatçı Florence Sweryda, minyatür pop-up tarzıyla ürettiği eserlerindeki detaylı işçilikle sanatseverleri kendisine hayran bırakıyor.

33.jpg

Sweryda, doğadan ve İngiltere’nin Sussex kentindeki evinden ilham alarak küçük nesne ve illüstrasyon serileri yaratıyor.

22.jpg

Çocukluğunu minyatür klasik arabalar yaparak ve kağıttan katmanlı sahneler çizerek geçiren sanatçı, ilhamını günlük yaşam, antika objeler, desenler, halk sanatı ve hikaye kitaplarından alıyor.

11.jpg

Sweryda, duvarları boyamaktan çanak çömlek yapımına ve son yıllarda minyatür resime kadar birçok sanatsal formda eser ortaya koyuyor.

44.jpg

İşlerinde ince dekoratif detayları ve doğal dünya temalarını ön planda tutuyor.

55.jpg

Özellikle çok katmanlı minyatürleri ile dikkati çeken sanatçı, üretim sürecini şöyle yorumluyor: "Her zaman en iyi fikirlerin kişisel bir projede ortaya çıktığını düşünürüm. Başkası için veya kendim için bir şeyler yapmak… İşte o zaman hayal gücüm özgürce hareket edebilir ve bir şekilde projeye herhangi bir kural empoze etmem."

Sweryda’nın çalışmalarını Instagram hesabından görülebilir.

si.jpg

isi.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN