İzmir Şehir Tiyatroları’nın Genel Sanat Yönetmeni Levent Üzümcü oldu

İzmir Şehir Tiyatroları’nın Genel Sanat Yönetmeni Levent Üzümcü oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’na yeni bir soluk getirilecek. Uzun süredir beklenen atamayla birlikte, tiyatronun başına deneyimli sanatçı Levent Üzümcü getirildi. Üzümcü, önümüzdeki 3 yıl boyunca İzmir Şehir Tiyatroları’nın genel sanat yönetmeni olarak görev yapacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın başkanlığında toplanan Danışma Kurulu, çok sayıda başvuru arasından titizlikle bir değerlendirme süreci yürüttü. Kurul üyeleri, adayların deneyimlerini, vizyonlarını ve İzmir Şehir Tiyatroları’na katkı sağlayabilecek projelerini detaylı bir şekilde inceledi.

Belediyenin oluşturduğu Danışma Kurulu’nun yaptığı titiz değerlendirmeler sonucu, tiyatro sanatçısı Levent Üzümcü bu önemli göreve getirildi. Üzümcü, önümüzdeki 3 yıl boyunca İzmir Şehir Tiyatroları’na yön verecek.

LEVENT ÜZÜMCÜ KİMDİR?

Levent Üzümcü 1972’de İzmir’de doğdu. İlk-orta-lise eğitimini İzmir’de tamamladı. Ardından Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Oyunculuk bölümünde okudu. Mezuniyetinin ardından bir yıl Bursa Devlet Tiyatrosu'nda çalıştı, ardından 25 yıl boyunca İstanbul Şehir Tiyatroları'nda oyunculuk ve yönetmenlik yaptı. İstanbul Halk Tiyatrosu ve Levent Üzümcü Tiyatrosu’nun kurucusudur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN