Eurovision’a Filistin ‘kefiyesiyle’ çıktı

Eurovision’a Filistin ‘kefiyesiyle’ çıktı

İsveç’in Malmö kentinde düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması’nın yarı finaline çağrılan Filistin asıllı İsveçli sanatçı Eric Saade sahneye bileğinde Filistin kefiyesiyle ile çıktı.

Eurovision Şarkı Yarışması 2024 yılında İsveç'in Malmö kentinde düzenleniyor. 11 Mayıs'ta yapılacak yarışma öncesinde Avrupa Yayın Birliği, davetlilerin Filistin bayrağı ile içeriye alınmayacağını duyurmuştu.

FİLİSTİN KEFİYESİYLE ŞARKISINI SESLENDİRDİ

Yarışmaya 2011’de katılarak İsveç’e bronz madalya kazandıran Filistin asıllı İsveçli şarkıcı Eric Saade, bileğinde Filistin kefiyesiyle ile şarkısını seslendirdi.

Yarışmada İrlandayı temsil eden Bambie Thug ise, yarı final öncesi gazetecilere verdiği röportajında, Avrupa Yayın Birliği'nin performansları sırasında kostümlerinde siyasi herhangi bir motifin bulunmayacağı konusunda uyarıda bulunduğunu ifade etti.

FİLİSTİN KEFİYESİ NEDİR?

Filistin keffiyesi genellikle boyuna veya başa takılan kareli siyah beyaz bir eşarptır. Bu keffiyeh, Filistin'deki 1936-1939 Arap isyanına kadar uzanan Filistin milliyetçiliğinin bir sembolü haline geldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN