Elf prensi şimdi Mavi Yakalı

Elf prensi şimdi Mavi Yakalı

Sinemalarda dördü yabancı 11 yeni film vizyonda. Filmlerde, Eshom ve Ian Helms kardeşlerin 1970’ler tarzı bir aksiyona imza attığı ‘Adaletin Eli’ filmi öne çıkıyor. ‘Yüzüklerin Efendisi’nin Legolas’ı, sert bir Güney aksanıyla konuşan son İngiliz aktör Orlando Bloom filmde suç işlemeye zorlanan dürüst bir mavi yakalı Cash karakterini canlandırıyor. Aksiyon ve gerilimle dolu film aynı zamanda derin karakter odaklı bir hikayeyi ustalıkla işleyen modern bir Western örneği olarak dikkati çekiyor.

SALİHA SULTAN

Türkiye’de sinema salonlarında bugün dördü yabancı 11 yeni film vizyona giriyor. Filmlerde, kardeş film yapımcıları Eshom ve Ian Helms’in 1970’ler tarzı bir aksiyona imza attığı ‘Adaletin Eli’ (Red Right Hand) filmi öne çıkıyor. Deep South’ta geçen polisiye gerilimde ‘Karayip Korsanları’ ve ‘Yüzüklerin Efendisi’ filmleriyle tanınan Orlando Bloom başrolde. Sert bir Güney aksanı konuşabilen son İngiliz aktör olan Bloom filmde istemediği bir işi yapmak zorunda kalan mavi yakalı bir adam olan Cash karakterini canlandırıyor.

15kr02man.jpg

Adaletin Eli

Kardeşinin aşırı dozdan ölümünün ardından yetim kalan yeğeni Savannah’ya (Chapel Oaks) bakan Cash, kardeşi yüzünden ayrıca kendisini Appalachia’nın Odim ilçesindeki suç kraliçesi Big Cat’e (Andie MacDowell) borçlu buluyor. Bu borcu ödemek içinse onun için üç suç işlemek zorunda kalan Cash için işler gittikçe kötüye gidiyor. Aksiyon ve gerilimle dolu film aynı zamanda derin karakter odaklı bir hikayeyi ustalıkla işleyen modern bir Western örneği olarak dikkati çekiyor.

NİSAN: İbrahim Bülbül’ün yönetmenliğini üstlendiği Erhan Ufak, Canan Nezirova ve Reşhat Kesemenli’nin oynadığı yerli dram aksiyon türündeki ‘Nisan’, kapısının önünde yavru köpek bulduktan sonra hayatı değişen bir adamın hikayesini izleyiciye aktarıyor.

MÜKEMMEL AİLE: Güven Kıraç, Didem Balçın, Algı Eke ve Şahin Irmak’ın başrollerini paylaştığı ‘Mükemmel Aile’ yerli komedi meraklıları için beyazperdede. Film, kendi dünyasında yaşayan bir ailenin yıllardır kendilerinden uzakta yaşayan kızlarının doğum yapacağını öğrendikleri video ile İstanbul’dan Antalya’ya yola çıkmaları ve sonrasında yaşananları aktarıyor.

AİLE ÇIKMAZI: Haftanın bir diğer yerli komedisi ‘Aile Çıkmazı’nın yönetmen koltuğunda Emre Bahadır Çırakoğlu oturuyor. Ferit Aktuğ, Bihter Dinçel, Muharrem Türkseven, Ruhi Sarı ve Burcu Cavrar’ın rol aldığı film, yıllar önce gittikleri Mısır’da, kazıda buldukları eserlerin sahte çıkmasıyla hayatları değişen bir ailenin hikayesini işliyor.

15kr02man3.jpg

Bana Beni Anlat

BANA BENİ ANLAT: Fuat Yılmaz’ın yönettiği, Cem Belevi, Hande Arısoy, Eren Pekgöz, Kahraman Sivri ve Cemal Hünal’ın rol aldığı romantik komedi türündeki film unutkanlık hastalığına yakalanan genç bir adamın hikayesini işliyor.

SIR: Doğuş Arslan’ın yönettiği, Cemal Aşkın Alpçetin, Ayşenur Vatansever ve Fırat Güner’in oynadığı ‘Sır’, dram türünü sevenler için beyazperdede.

KARA CİN LANETİ: Haftanın yerli korku filmi ‘Kara Cin Laneti’, ölen annesinin üzerindeki lanetle mücadele etmek zorunda kalan genç bir kızın hikayesini anlatıyor. Filmin yönetmen koltuğunda Mustafa Özer ve Derya Şen Akbacak oturuyor.

15kr02man2.jpg

Gece Yüzüşü

‘SPIELBERG BENZERİ BİR MÜCEHVER’

Korkunun usta kalemi Stephen King’in ‘Steven Spielberg benzeri bir mücehver’ ifadesiyle övdüğü ve yönetmenin 1971 yapımı ‘Bela’ (Duel) filmine benzettiği ‘Gece Yüzüşü’ (Night Swim) korku türünü sevenlerin ilgisini çekmeye aday. Bryce McGuire’ın 2014 yapımı aynı adlı kısa filminden uyarlanan, ilk uzun metrajlı yönetmenlik denemesi olan bu korku filmi, banliyöde yeni bir eve taşınan ve arka bahçedeki yüzme havuzunun kötü niyetli bir güç tarafından perili olduğunu keşfeden bir aileyi konu alıyor. Filmin oyuncuları arasında ise Wyatt Russell (The Falcon and the Winter Soldier), Oscar adayı Kerry Condon (The Banshees of Inisherin), Amélie Hoeferle (Ballad of Songbirds & Snakes) ve Gavin Warren (Fear the Walking Dead) gibi usta isimler yer alıyor.

15kr02man1.jpg

Tay 2

TAY ANİMASYONU RAMAZAN AYINDA ÇOCUKLAR İÇİN YENİDEN VİZYONDA

Çocukları beyazperdede bu hafta üç animasyon bekliyor. Ekim 2023’te salonlarda gösterilen TRT Ortak Yapımı ‘Tay 2: Ebabil Takımı’ da ramazan ayı nedeniyle yeniden vizyonda. Film, annesi Şiraz’ın izinden giderek bir ulak atı olmayı hayal eden Tay’ın Kudüs’ten Mekke’ye uzanan hikayesini ele alıyor. Yuzuru Tachikawa’nın yönettiği Japon yapımı ‘Dedektif Conan: Siyah Demir Denizaltı’ da çocuk dedektiflerin Pasifik okyanusunun derinliklerindeki heyecanlı hikayesini çocuklarla buluşturuyor.

15kr02man4.jpg

Neandria

TÜRK SİNEMASININ İLK ‘EKOLOJİK SÜRDÜRÜLEBİLİR YAPIMI’

Reha Erdem’in son filmi ‘Neandria’ bugün sinema salonlarında Türk izleyicisiyle buluşuyor. Dünya prömiyerini Ekim 2023’te 39. Varşova Film Festivali’nde yapan ve Türkiye’nin ilk ‘ekolojik sürdürülebilir’ yapımlarından olan film, Çanakkale’deki Neandria Antik Kenti’nin yakınında yer alan bir köyde geçiyor. “Hiçbir şeyin olmadığı” bir köyde çıkışsız kalan gençlere odaklanan yapım, tarih, ekolojik yıkım, kadın, kazanma hırsı gibi temalar etrafında ilerliyor. Usta oyuncuları ve yeni keşifleri bir araya getiren filmde, Deniz İlhan, Ahmet Rıfat Şungar, Bülent Emin Yarar, İnci Nur Daşdemir, Nihal Yalçın, Izzy, Nur Fettahoğlu, Serkan Keskin, Gizem Katmer, Ayşegül Kopartan rol alıyor. Filmin sürprizi ise antrenör rolünde izlediğimiz editör-yazar Tanıl Bora.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN