Koronaya inat W. Houston’un ‘I will always love you’ şarkısı...

Öyle inanıyorum ki büyük felaketlerin yaşandığı karantina günlerinde insanların dünyaya bakışlarındaki umutsuzluk, felaketlerden daha derin yaralar açmaktadır.

Biliyoruz ki korona virüsü şu günlerde bütün dünyayı adım adım dolaşarak insanları öldürüyor, hayatın en güzel şarkısını susturuyor. Şimdilik bazılarımıza uğramadan geçiyor belki ama, hayatımızın tadını kaçırmaktan asla vazgeçmiyor.

Bir sabah uyandığımızda hayatın bize yeni oyunlar oynadığı, ya da bazı sevdiklerimizi kaybettiğimiz gerçeği ile yüzleşmek zorunda kalabiliriz. Ama unutmayalım ki bütün kışların arkasında mutlaka bir bahar vardır. Dolayısıyla en zor zamanlarda bile hayata tutunabilmek için, yaşadığımız anın hikmetini keşfetmeye her zamankinden daha çok muhtacız.
Covid-19 belası yüzünden yaşamaya mecbur olduğumuz karantina günlerinde, tüm insanlığın başka bir frekansa geçtiği, algılarımızın ve hayatımızın değiştiği aşikar. Bugünlerde evlerimizde kendimize göre yeni bir dünya kuruyoruz. En azından ben öyle yapıyorum. Evin neredeyse bütün odalarını kitaplar istila etmiş durumda, buna ilaveten masaların, koltukların üzerinde acilen dinlenmesi gereken şarkı listeleri...

Ama bazen insanı hiçbir şey teselli etmiyor, ne şarkılar, ne şiirler ne de kitaplar... Galiba dün tam da o günlerden biriydi, sabah uyandığımda kendimi umutsuz ve çaresiz hissettim, bilgisayarı açıp Spotify’da her şarkıdan biraz dinledim ama hiçbirisi başımda dönüp duran fırtınaları dindirmeye yetmedi. Sonra birden Whitney Houston’un ‘I Will Always Love You’ (Seni daima seveceğim) şarkısı çalmaya başladı.

O anda tam istediğim bu muydu bilemiyorum, ama içimde müthiş bir coşkunun adeta sel gibi aktığını hissettim. Bazen hiç beklemediğiniz anlarda, beklemediğiniz şeyler olur ve hayata daha sıkı tutunursunuz. Whitney Houston’un bu şarkısı, karantina günlerinde benim için ilaç gibi bir şey oldu galiba...

Son yüzyılın en muhteşem sesi, gelmiş geçmiş en ışıltılı ve aynı zamanda en karanlık divası Whitney Houston...Muazzam bir sese ve gırtlağa sahip olan Houston, hala dünyanın en başarılı şarkıcılarından biri olarak anılıyor. “I Willi Always Love You” şarkısı popüler kültürün hafızasına 1992 tarihli “The Bodyguard” filmiyle kazınmıştı. Ancak hayat hikayesi maalesef tam bir trajediydi...

Ama o hayatının bütün trajik yalnızlıklarına rağmen, şöhret basamaklarını tırmanmaya devam etti. ‘1991 Super Bowl’ finali öncesi kendi yorumuyla seslendirdiği ‘Amerikan Ulusal Marşı’ ve o günlerdeki Körfez Savaşı’yla birlikte bütün ülke sathında esen milliyetçi rüzgârlar eşliğinde çok beğenildi ve birçok beyaz onu, “En sevdiği siyahi sanatçı” olarak tanımladı. Peşi sıra ‘The Bodyguard’la, artık bütün dünyanın gözdesiydi. Güney Afrika’da ilk konser veren sanatçı oluşu, art arda gelen Grammy’ler, albümler derken zirve artık onundu.

1994’te ırk ayrımı sonrası Güney Afrika’ya giden ilk büyük yıldızdı. Tüm bunlara karşın zayıflıklarından, güvensizliklerinden ötürü hayatını, karartmaya devam etti...
Whitney Houston bugün hayatta değil, ama “I Willi Always Love You” şarkısı hala milyonların yüreğinde akmaya devam ediyor.

SENİ DAİMA SEVECEĞİM

/Eğer kalsaydım,
Sadece senin yolunda olmak isterdim
Ama gideceğim, fakat biliyorum
yolun her adımında seni düşüneceğim.
Ve seni daima seveceğim.
Seni her zaman seveceğim.
Sen, benim aşkım. Hmm.
Acı tatlı hatıralar tüm bunlar yanımda götürdüğüm.
İşte öyle, güle güle.
Ama lütfen ağlama
Seni daima seveceğim.
Seni her zaman seveceğim.
Umarım hayat sana kibar davranır
Ve umarım hayalindeki her şeye sahip olursun.
Ve sana neşe ve mutluluklar diliyorum.
Fakat tüm bunlardan öte, aşk diliyorum.
Ve seni daima seveceğim./

YORUMLAR (20)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
20 Yorum
  • Talha / 29.03.2020 18:54

    Sayın Ocaktan, Erdoğan takıntısını bıraktıktan sonra bambaşka bir insan oldunuz. Valla bu modern ve entelektüel yüzünüzü imrenerek takip ediyorum. Diğer muhafazakarlardan çok farklısınız

    Yanıtla (0) (0)
  • KARAR OKURU / 29.03.2020 16:27

    Sayın Ocaktan, yazı yazdığınız her gün "pazar" yazısı yazar mısınız ?

    Yanıtla (0) (0)
  • Ata Kavalcı / 29.03.2020 16:10

    Sayın metin p. doğu batı yok. efendiler var köleler var. bunlar kölelerin müziği. bugün meşhur olan bütün o yazarlar şairler ressamlar sanatçılar ya günübirlik zenginleri eğlendiren barlardan çıkma ya da himayeleri altında yaşamışlar sofralarına sohbet mezesi olmuşlar. Hemen hepsi gariban yani. O yüzden iletişim kurabiliyoruz duygusal birliktelik kurabiliyoruz. nefretten arınmaya çalış derim hayat kısa. ne güzel 09.50 deki mesajın espriliydi güzel taşlamıştın sonra birden format değiştirdin ne gerek var bu kadar mesele yaptın?

    Yanıtla (0) (0)
  • metin p. / 29.03.2020 15:33

    sizin asıl rahatsızlığınız aşağıdaki ingilizce cümlelerimdir.ama buna başka kılıflar uydurup başka türlü saldırıyorsunuz.ben batıyı sevmek ve dinine hoşgörüyle (sadece tahammül ediyorum)bakmak zorunda değilim.nasıl ki siz şark olanı sevmeyip batıcı olduğunuzda serbest olduğunuz gibi.ne var ki dürüst ve açık sözlü olarak bunu dillendirmiyorsunuz.

    Yanıtla (0) (0)
  • metin p. / 29.03.2020 15:26

    her musiki her nağme her şiir ve ahenk bana Onu hatırlatıyor.kuşların cıvıltısı suların şırıltısı ağaçların hışırtısı ve rüzgarın uğultusu hep onu hatırlatıyor.benim musikiden anladığım bu.bu Allahın zikrinden bağımsız değildir.bağımsız oüşünmek de serbest.ancak o zaman bu tek başına benim için bir şey ifade etmez.bu da benim görüşüm.bunu açıklamak neden molla kasımlık oluyor şeyhin müritleri!!!

    Yanıtla (0) (0)
  • KARAR OKURU / 29.03.2020 15:17

    Keşke öteki yazarlar da arada bir böyle moral yazılar yazsa.

    Yanıtla (0) (0)
  • Muhtefi. / 29.03.2020 14:55

    Musikinin olmadığı an ve yer yoktur..:)).Kuslar,Dalgalar,Dereler,Irmaklar,Selaleler ve Namutenahi sesler ile kainat Musiki.ile var.!...Kulağımızı kapatip ic dunyamizi dinleyebiliriz.Hele Dr teleskopu ile..yeterki Kulak olsun..ama Molla Kasimlar zinhar duymasin..:)))..Her Kulak mesrep ve neşesine gore Musiki ile meşgul.Kiminin nefsi azgınlar **iki Buyuk Kulakli olanin**.! .Insan i Kamil olanin Ruhu Feyizyap.olur .Vesselam..

    Yanıtla (0) (0)
  • KARAR OKURU / 29.03.2020 14:02

    metin p! ben olsam mutluluk ve kurtuluşu kimseye söylemezdim. o zaman cennette 2 m2 değil daha fazla yerim olurdu. maşallah gönlün epey geniş. 2 m2 yere razısın ki mutluluk ve kurtuluşun formulünü herkese veriyorsun.

    Yanıtla (0) (0)
  • Ata Kavalcı / 29.03.2020 12:24

    Sayın Metin P. Biraz yavaş gidin ilahi söyleyenler ekmeklerinden olacak :D

    Yanıtla (0) (0)
  • metin p. / 29.03.2020 11:56

    ŞUNU İYİ BİLİN Kİ RUHLAR ALLAHIN ZİKRİYLE ŞAD OLUR.AYETİ KERİME.müzik şiir dans vs sadece anlık avuntulardır mehmet abi.esas bizi ve o sanatı ve de sanatçıları yaratanı hatırlayıp yalnğzca ona teslim olmaktır mutluluk ve kurtuluş.

    Yanıtla (0) (0)
  • metin p. / 29.03.2020 09:50

    I dont love western and dont love this music.I love turkish music.

    Yanıtla (0) (0)
  • KARAR OKURU / 29.03.2020 09:13

    Bu yazarlara da yazık, onlar da insan. Terapist gibi oldular. Okurlar bir dokun bin ah işit durumunda. Karşılıklı yaz yaz aynı sonuç... Lütfen bugün bari kimse didişmesin, azıcık huzur olsun, kul hakkı için... Belki kalıcı huzur için bugün bir başlangıç olur... İsteyen istediğini kendisi kendi kendine çalar dinler, başkalarına biraz sevgi biraz merhamet duyar ve bu örnek her yere yayılır.

    Yanıtla (0) (0)
  • Ata Kavalcı / 29.03.2020 09:09

    "Sailing" diye bir şarkı var Rod Stewart'ın yorumunu tabsiye ederim. "Rod Stewart Concert For Diana" anahtarıyla bulabilirsiniz o videonun sonundaki şarkı. Çok ağlamışlığım vardır sözleri müthiştir. Ölmekte olan bir gurbetçinin ağzından bunun bir özgürlük (bence kurtuluş daha doğru) olduğu konusu işleniyor. Sarkının asıl bestecisi bu bir kaç ay önce vefat etmiş.

    Yanıtla (0) (0)
  • Ata Kavalcı / 29.03.2020 08:47

    Sayın Ocaktan eskiden televizyon programlarında siz konuşurken çileden çıkardım. Hayat ne garip şimdi yazılarınızın tiryakisi oldum özellikle şarkı ve müzik temalı olanları. Gerçek kimliğiniz bambaşkaymış. Saygılar.

    Yanıtla (0) (0)
  • Selim Tekin / 29.03.2020 04:54

    Milletin derdiňe bakın, bir de bu 'hafız' arkadaşın nasıl bir ruh haline... "Lay lay lom..."

    Yanıtla (0) (0)
  • kahya resul konuk / 29.03.2020 04:48

    sevdim seniya filozof bizim camiaya biraz fazlasın ne anlarlar güzel olan herşey taşlar ve olgunlaşmaya musade etmez yoallar

    Yanıtla (0) (0)
  • mtl.yücel / 29.03.2020 04:14

    3) Kürt’e Kürtçe Türkü söyletmenin Türkiye’yi böler düşünceleriyle bir düzenin kırk yıldır nasıl bir ülkeyi savaşla berbat ettiği düşündüm. Emin Taşın’dan”Silmedin Gözyaşı Aşkın ile Ağlayanı dinleyince, siyaset aklım geldi. Neden se bu türkü sanki benim gibi AKP ye iyi yıllarında oy verenlerin sitemi gibi gelir. Sözlerine bakar mısın, Silmedin Göz yaşını, aşkın ile ağlayanın/Vay Ahvaline Zalim Sana Bel Bağlayanın/Öyle Zalim Açtı ki,Nigahın Kılıcı Sineme Ki/Parelendi Ciğeri,Yarelerim Bağlayanın./.Yazarımız her türlü müziğin güzellerinin içinde bulunduğu bir albüm derlese de biz de hazıra kons

    Yanıtla (0) (0)
  • mtl.yücel / 29.03.2020 04:10

    2)Bize de emre itaat kalır. Devamla, Tülun Korman’ ın İstanbul Radyosu konserin dinledim,müthiş bir ses. Derken türküleri şarkıları uc uca ekledim. Kubilay Dökmetaş’tan ”Deniz’e Yakılan Türküyü dinlerdim, o yiğitlerdeki saflığı,yiğitliğini düşündüm. Aynur Doğan’dan “Keçe Kurdan, Belgin Erol’dan”Gurbatten Gelmişi Yorgunum Hancı’yı,Adile Kurt Karatepeden,Baba Bügün Dağlar Yeşil Boyanmış,Aynur Gültekin’den Babamın tüm sanatçılardan daha da iyi söylediği “Hüma Kuşu’nu,oradan Ahure ritim topluluğundan “Ez Kook yı,Gafil Gezme şarkısını dinlerken o boşaltılmış viran köyleri gördüm.

    Yanıtla (0) (0)
  • MÜZİK TE ÇORBA YAPMAK İYİDİR. Mtl. Yücel / 29.03.2020 04:10

    İşi biraz kolaylaştırdım. Gündüzü gece, geceyi gündüz yaptım. Gündüzü uykuyla geçiriyorum, haliyle evden çıkma isteğinin üzerine otomatikman örtü çekiliyor. Gece de, doğası gereği, dışarı çıkma isteğine bay, bay dedirttiriyor. Bu gecede de sizin dinlediğiniz Will Always tan birkaç parça dinledim, çok keyf aldım. Zaten TRT 3 ü de sıkça dinlerim. Herkes gibi her müziğin kendimce iyisini bulmaya çalışırım. Sonunda kursak kavurgasını, kulak küçükken duyduğu sesleri ister.

    Yanıtla (0) (0)
  • Oğlum Zeki, korona ne ki?.. / 29.03.2020 02:06

    Ocaktan, sen hafızlığa inat her şeyi fora etmişsin... Korona ne ki?..

    Yanıtla (0) (0)