İzmir'de KHK ile ihraç edilen F.K. eşinin üzerine kayıtlı daireyi satamadı. Bayraklı tapu dairesine giden F.K.'ya 'Tapuda risk kararı var' denildi. Durum böyle olunca F.K.'nin evini satın almak isteyen alıcı da kararından vazgeçti.
İzmir'de F.K. ve eşi H.K. 2013 yılında Bank Asya'dan kredi çekerek İzmir'de daire satın aldı. F.K. ve H.K. çifti henüz banka kredisini bitirmeden 15 Temmuz darbe girişiminin ardından haklarında soruşturma açıldı.
Gazete Duvar'da yer alan habere göre, H.K. çalıştığı işinden KHK ile ihraç edildi ve cezaevine gönderildi. F.K. ise eşinin tutuklanmasının ardından iki çocuğuna tek başına bakmak zorunda kaldı. Daha sonra 2013'te aldıkları daireyi satıp eşinin tutuklu olduğu kente yerleşmek istedi.
"ÜLKEDE HUKUK OLMADIĞI İÇİN BUNLARI YAŞIYORUZ"
İzmir'deki bir kamu bankası, Bank Asya olduğu için ipoteği kaldırıp alıcıya kredi vermeyi kabul etmedi. F.K. kalan 73 bin liralık borcu diğer bankalardan çekerek bu borcu kapattı. Borç ödendikten sonra tapu üzerindeki ipotek kaldırıldı. İpoteğin kaldırılmasının ardından F.K., eşinden satış vekaleti ve mahkemeden ‘malların üzerinde tedbir kararı yoktur’ kararını alıp tapu dairesine tekrar gitti.
Tapu dairesi F.K.'ye 'eşinin risk grubunda olduğunu’ söyleyerek satış işlemlerini gerçekleştiremeyeceklerini iletti. Bu gelişmeler yaşanırken evi satın almak isteyen alıcı da kararından vazgeçti. Yaşadıklarına tepki gösteren F.K. "Ülkede hukuk olmadığı için bunları yaşıyoruz" dedi.
GERGERLİOĞLU'NDAN SORU ÖNERGESİ
Öte yandan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hem TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'ndan bu konuda bilgi talebinde bulundu hem de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a soru önergesi verdi. Gergerlioğlu, Oktay'a verdiği soru önergesinde 'Tapu müdürlüğü sisteminde risk grubunda görülen kişiler kimlerdir' diye sordu.