Kerry: Suriye’de iç savaşın bitmesi için en iyi fırsat yakalandı

Kerry: Suriye’de iç savaşın bitmesi için en iyi fırsat yakalandı

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Cenevre’deki barış görüşmeleri ve iç savaşın bitmesi için en iyi fırsatın yakalandığını söyledi. Kerry, önümüzdeki hafta Putin ve Lavrov ile görüşmek için Moskova’ya gitmeyi planladığını da ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Cenevre’deki barış görüşmeleri ve Rusya’nın güçlerini çekmesiyle birlikte Suriye’de iç savaşın bitmesi için en iyi fırsatın yakalandığını söyledi. Kerry, önümüzdeki hafta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüşmek için Moskova’ya gitmeyi planladığını da ifade etti.

SİYASİ DEĞİŞİM OLMADAN KALICI BARIŞ OLMAZ

Reuters'ın haberine göre siyasi değişim olmadan kalıcı barışın sağlanamayacağını vurgulayan Kerry, “Şu anı ziyan etmemeliyiz, değerlendirmeliyiz” dedi.

HENÜZ ERKEN

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest de ilk izlenimlerine göre Rusya’nın açıkladığı gibi Suriye’den güçlerini çektiğini belirtti. Earnest, Rusya’nın hamlesinin Şam yönetiminin Cenevre’deki pozisyonunu etkileyip etkilemeyeceği konusunda konuşmanın erken olduğunu belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN