Katar, Arap Birliği'ne karşı Türkiye'nin yanında

Katar, Arap Birliği'ne karşı 
Türkiye'nin yanında

Katar Dışişleri Bakanlığı, Arap Birliği'nin, Türkiye'yi PKK operasyonları dolayısıyla kınayan deklarasyonunu kabul etmediğini açıkladı.

Katar hükümeti, Arap Birliği'nin Türkiye tarafından Irak'taki PKK hedeflerine yönelik yapılan operasyonları kınayan deklarasyonunu kabul etmediğini açıkladı.

Reuters'in, Katar'ın resmi haber ajansı QNA'ya dayanarak verdiği habere göre, Katar Dışişleri Bakanlığı, terörle mücadelede Türkiye'nin yanında olduğunu belirten bir açıklama yayımladı. Arap Birliği adına deklarasyon yayımlanmadan önce birliğie üye olan ülkelere danışılmadığına dikkat çekilen açıklamada, Katar'ın, "Sınırlarını, güvenliğini ve istikrarını korumak için bulunduğu faaliyetler ve aldığı önlemler" konusunda Türkiye Cumhuriyeti ile "tam dayanışma" içinde olduğu dile getirildi.

"Türkiye, kendini savunma hakkını kullanıyor"

Türkiye'nin, Birleşmiş Milletler Antlaşması'nın 51. maddesi çerçevesinde kendini savunma hakkını kullandığına dikkat çeken Katar Dışişleri Bakanlığı, Suruç'ta yaşanan saldırıların ardından, sınırındaki terör tehditlerini ortadan kaldırma ihtiyacının ortaya çıktığını belirtti. Açıklamada ayrıca bu tür tehditlerin ortaya çıkmasında, Esad rejiminin yıkıcı eylemlerinin etkili olduğuna dikkat çekildi.

Arap Birliği, dün yaptığı açıklamayla "Irak'ın egemenliğine saygı duymadığı" gerekçesiyle Türkiye'yi kınamıştı. Katar, 1971'den beri Arap Birliği'nin üyesi olarak bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN