Arap Birliği'nden Türkiye'ye 'Musul' tepkisi

Arap Birliği'nden Türkiye'ye 'Musul' tepkisi

Bağdat yönetiminin çağrısı üzerine toplanan Arap Birliği'nin, Genel Sekreteri Nebil el Arabi Türkiye’nin uluslararası hukuku ve Irak’ın egemenliğini açıkça ihlal ettiğini iddia etti.

Bağdat yönetiminin çağrısı üzerine toplanan Arap Birliği, Türkiye'nin Musul'daki Başika kampında bulunan askeri varlığını ele aldı.

Oturumun açılışında konuşan Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el Arabi, Türkiye’nin uluslararası hukuku ve Irak’ın egemenliğini açıkça ihlal ettiğini öne sürdü.

İhlal etmediği anlamına gelmez

TASS haber ajansının haberine göre Irak Dışişleri Bakanı Caferi, “Türkiye’nin bir yerden başka bir yere güçlerini çekmesi egemenliğimizi ihlal etmediği anlamına gelmez, egemenlik parçalanmaz bir bütündür.

Bugün Arapların büyük evinde Türkiye’ye karşı ciddi bir kınama yapılmasını umuyoruz. Burada alınacak kararlar Irak’ın egemenliğine ve önemine layık olması lazım” ifadelerini kullandı.

Ciddi bir kınama yapılması lazım

Caferi, ”Burada güçlü bir şekilde Türkiye’ye karşı ciddi bir kınama yapılması lazım. Türkiye’nin acil bir şekilde güçlerini çekmesini ve bir daha tekrarlanmaması için bu karar mecbur" dedi.

Öte yandan TASS haber ajansına konuşan Irak Savunma Bakanlığı sözcüsü Nasır Nuri, ”Türk güçleri Başika’nın yakınlarındaki bir yere tekrar yerleşti. Buna ‘kısmı çekilme’ bile demeyiz. Biz Türk askerlerinin tam çekilmesini bekliyoruz” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN